Mogućnosti

Exalt - francuski šminker među konceptima

Exalt - francuski šminker među  konceptima
Exalt - francuski šminker među konceptima

Koncept Peugeotove luksuzne limuzine ističe se radikalnim izgledom i korištenim materijalima.

Prijedlog dizajna za Exalt već je viđen na konceptnom modelu Onyx, no sada do izražaja dolaze materijali korišteni pri izradi: kombinacija neobrađenog čelika i učinkovitog tekstilnog materijala pod nazivom Shark skin, nadahnutog jedinstvenom teksturom kože morskog psa, prenosi Autoklub.

I u unutrašnjosti je kao na sedmici mode u u Parizu: caruju miješana tkanina ‘chiné’ na bazi prirodne vune, patinirana koža, neobrađeni čelik i ebanovina. Pritom je za izgled kokpita izrađenog u drvetu zaslužan trio iz PINWU Designa.

Ukupno, radikalan dizajn koncepta Exalt temelji se na izbacivanju svih suvišnih materijala i zadržavanju samo onog što je zaista korisno, a upotrijebljeni su materijali koji predstavljaju spoj kultura Francuske i Kine. Ne manjka ni najmodernijih tehnoloških rješenja koja putovanje čine posebnim doživljajem: Peugeot i-Cockpit, crno svjetlo, inovativni sistem za obradu vazduha Pure Blu, dok se na instrumentnoj ploči nalazi devet Toggle Switches koji izgledom asociraju na svijet muzike.

Na koncu, ne manjka ni snage, a konceptni Exalt težak samo 1700 kg pogoni benzinski hibridni plug-in sklop - HYbrid4 ukupne snage 340 KS raspodijeljene na sva četiri točka. Od toga čak 270 KS razvija 1,6-litreni THP motor. Premijera se očekuje na skorašnjem Salonu automobila u Pekingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije