Mogućnosti

Folksvagen planira jeftini auto do 7.500 evra

 Folksvagen planira jeftini auto do  7.500 evra
Folksvagen planira jeftini auto do 7.500 evra

VOLFSBURG - Upravni odbor Folksvagena bi u najskorije vrijeme trebalo da da zeleno svjetlo za proizvodnju jeftinog automobila, piše danas njemački Menadžer magazin pozivajući se na rukovodsto koncerna.

O projektu bi, kako prenosi slovački sajt sme.sk, tokom ljeta trebalo da odluči nadzorni odbor.

Portparol Folksvagena je odbio da komentariše vijest. Međutim, šef koncerna Martin Vinterkorn je prošle nedjelje, prilikom predstavljanju bilansa, naveo da je firma u projektu jeftinog automobila "neposredno pred ciljem". Poslednji koraci su ipak najteži, dodao je.

Menadžer magazin tvrdi da bi jeftini automobili trebalo da se prodaju pod novom, trinaestom markom koncerna, a njihova maksimalna cijena bi trebalo da bude 7.500 evra.

Prodaja tih vozila bi trebalo da počne krajem 2016. ili početkom 2017. godine u Kini, gdje će ih Folksvagen proizvoditi u saradnji sa lokalnim partnerima. Kasnije mogu da budu plasirana na indijsko tržište ili u zemlje jugoistočne Azije. U planu je da se godišnje prodaje pola miliona tih vozila.

U cijenovnoj klasi ispod 8.000 evra, sada se nude automobili rumunske kćerke-firme Renoa, Dačije, kao i japanskog Suzukija.

Folksvagen, za razliku od konkurencije, neće svoj jeftin automobil da prodaje na evropskom tržištu.

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije