Mogućnosti

Miloš konkuriše Hummeru?

Miloš konkuriše Hummeru?
Miloš konkuriše Hummeru?

Nedavno predstavljeno višenamjensko oklopno borbeno vozilo Miloš izazvalo je velike diskusije u javnosti.

Do sada malo poznati detalji o ovom vozili su dostupni javnosti.

Miloš pripada kategoriji savremenih oklopnih vozila namijenjenih obavljanju širokog dijapazona misija iz domena djelokruga jedinica policije i oružanih snaga.

Osnovni koncept vozila bazira se na samonosećem oklopnom tijelu, savremenim sklopovima 4x4 pogona i prenosa snage i nezavisnim sistemom oslanjanja, koji omogućava visok stepen pokretljivosti u svim terenskim i vremenskim uslovima uz maksimalnu borbenu masu od preko 14 tona.

Pokreće ga moćni dizel motor CUMMINS ISB 300, sa 300 KS. Motor, automatski mjenjač Allison 3500 SP i ostale komponente sistema za prenos snage omogućavaju vozilu maksimalnu brzinu kretanja preko 110 km/h.

Oklopno tijelo, koje je izrađeno od pancirnih čeličniih limova, i u osnovnoj verziji omogućava vrlo visok nivo balističke zaštite (nivo III sa prednje strane i nivo II sa ostalih strana po NATO standardu Stanag 4569) i, kao i vrlo visok nivo protivminske zastite (nivo IIa i IIb STANAG 4569).

Vozilo je namijenjeno za izvršavanje niza taktičkih zadataka i u tom cilju može biti opremljeno različitim vrstama naoružanja i specijalizovane opreme.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije