Mogućnosti

Novi terenci iz Hyundai-a stižu do 2020. godine

Novi terenci iz Hyundai-a stižu do 2020. godine
Foto: Ilustracija | Novi terenci iz Hyundai-a stižu do 2020. godine

Sa predstavljanjem novog SUV automobila po imenu Kona, Hyundai agresivno pristupa tržištu i želi da proda što je više moguće svojih automobila.

Još dva terenca će se pojaviti na tržištu pre 2020. godine, jedan veći i jedan manji. 

Hyundai će lansirati veliki, masivni terenac sa oznakom E, koji će najvjerovatnije imati tri reda sjedišta. I prema njihovim riječima biće veći od Santa Fe automobila. Očigledno je da će tim automobilom Hjundai ciljati američko tržište. 

Ali ono što kupci zapravo traže ovih dana jesu kompaktna manja vozila, pa će Hjundai ponuditi i novi krosover sa oznakom A, koji će biti manji od Kone, koja je otprilike iste veličine kao i Honda HR-V ili Mazda CX-3. Nije još uvijek jasno da li će novi krosover biti namijenjen i američkom tržištu, ali je jasno da će u Evropi i Aziji biti velika stvar. 

Iako će svi automobili imati sličnosti sa modelom Kona, šef dizajna Luk Donkervolk uverava da neće biti klonova, odnosno, neće biti isti automobili. Nije jasno da li će se prvo pojaviti veći ili manji model, ali se očekuje da se oba pojave na putevima za nekih dvije do tri godine. 

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije