Mogućnosti

Ovako bi mogao da izgleda Lamborghini Centenario Roadster

Ovako bi mogao da izgleda Lamborghini Centenario Roadster
Ovako bi mogao da izgleda Lamborghini Centenario Roadster

Lamborghini je promociju svog supersportskog modela Centenario održao početkom marta na sajmu automobila u Ženevi, i to prvo u Coupe izdanju, ali je odmah najavljeno da će biti i dostupna i Roadster verzija.

Tačnije, Lamborghini je potvrdio da će biti napravljeno ukupno 20 Coupea i 20 Roadstera, kao i to da su svi već unapred prodati. Dok čekamo na Centenario Roadster, pred nama je i nezvanični render njegovog eventualnog izgleda.

Centenario je inače napravljen povodom 100-godišnjice rođenja osnivača kompanije Ferruccia Lamborghinija, bazira se na Aventadoru, a između ostalog ga odlikuje i pojačani 6,5 litarski V12 motor (na 566 kW/770KS), u kombinaciji sa Lamborghini transmisijom Independent Shifting Rod (ISR).

Ubrzanje Coupe verzije od 0 do 100 km/h će iznositi samo 2,8 sekunde, do 300 km/h će mu trebati 23,5 sekunde, a najveća brzina je veća od 350 km/h. Treba napomenuti da je automobil težak 1520 kg, pa odnos težina/snaga iznosi samo 1.97 kg po KS.

Kako se očekuje, cijena Centenaria Roadster će biti još veća u odnosu na 1,75 miliona evra (bez poreza), kolika je bila cijena Centenaria Coupe.

(NN/Auto.blog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije