Mogućnosti

Trka ubrzanja: Borba za ime, GT S protiv GTS (VIDEO)

Trka ubrzanja: Borba za ime, GT S protiv GTS (VIDEO)
Trka ubrzanja: Borba za ime, GT S protiv GTS (VIDEO)

Ovog puta vam donosimo trku dva giganta iz Štutgarta, uvijek sportsko nastrojenog Poršea protiv tradicionalno "najboljeg" Mercedesa.

Za početak, konfiguracija Poršea 911 je u osnovi pogrešna. Kao što svi znamo, motor preko zadnje osovine je jednostavno glupo mjesto za motor, ali kada su u pitanju trke ubrzanja ta deformacija mu dobro dođe. Dok je kod Mercedesa veći dio težine koncentrisan na prednji dio automobila, kod Poršea je zbog takve izvedbe većina težine nazad, gdje su i pogonski točkovi, pa je samim tim manje proklizavanje istih.

Problem kod AMG GT S je što ima možda i previše snage - oko 80 konjskih snaga više od suparnika i jednostavno ne može da "uhvati" cestu kako bi trebao. Po specifikacijama, Mercedes stiže za 0,2 sekunde brže od 0 do 100 km/h, ali je isto tako poznato da Porše voli da vara u prikazu oficijelnih specifikacija i da posmatra kako vozačima pada donja vilica prilikom mjerenja ubrzanja.

Jedna napomena, na videu je varijanta Carrera GTS, stariji model koji ima atmosferski motor, dok je na novom 3.0 turbo Carrera S po specifikaciji ubrzanje od 0 do 100 km/h za desetinku brže nego na prethodniku.

Pa provjermo da li će čista varvarska snaga uspjeti da savlada mercedesovu visoko sofisticiranu tehnologiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije