Moto sport

Čudo nije na vidiku kada je u pitanju Šumijev oporavak

Čudo nije na vidiku kada je u pitanju Šumijev oporavak
Čudo nije na vidiku kada je u pitanju Šumijev oporavak

Prema pisanju britanskog "Daily Expressa", Mihael Šumaher i dalje ne može da govori i da se kreće i nalazi se u stanju limitirane svjesnosti okoline…

Legendarni 46-godišnji vozač Formule 1 prije 14 mjeseci doživio je tešku nesreću skijajući u francuskom Meribelu. Zbog povreda glave dugo je bio u stanju indukovane kome u bolnici u Grenoblu, da bi prošlog ljeta svoju rehabilitaciju nastavio u svom domu na jezeru u Ženevi, donosi Rojters, prenosi Tportal.

Službenih informacija i dalje nema, a britanski "Daily Express", iz krugova medicinskog osoblja uključenog u oporavak, doznaje kako je šumijevo stanje i dalje dosta loše, a oporavak spor i mukotrpan.

"Čudo nije navidiku", rekao je medicinski izvor Britancima.

Za Šumija, koji je sedam puta bio prvak F1, brine se medicinska ekipa od 15 članova s profesorom Žan-Fransoa Pajenom na čelu, a porodica je dosad potrošila više od deset miliona funti na rehabilitaciju. Ipak, garancija da će se potpuno oporaviti nema.

Jednaku dramu proživljava i porodica Žil Bjanki, francuskog vozača, koji je stradao tokom Velike nagrade Japana. Prošlo je više od četiri mjeseca, a njegovo stanje je nepromijenjeno. Prema posljednjim informacijama, u svjesnom je stanju, ali ne može disati bez pomoći aparata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije