Moto sport

Doboj: Karting i auto reli za šampionat RS

DOBOJ - U Doboju se ovog vikenda održavaju dvije auto manifestacije - karting trka "Nagrada Doboja 2011" i Auto reli "Koridor 92 - Doboj 2011", koje se boduju za otvoreni šampionat Republike Srpske (RS) u ova dva auto sporta.

Karting trka održava se danas od 13.00 časova u centru grada na dijelu glavne ulice Svetog Save i raskršća kod parka "Heroja", te dijela ulica Hilandarska, Cara Dušana i Filipa Višnjića, potvrdio je Srni sekretar Auto-moto karting kluba (AMKK) "Doboj" Slaviša Matić.

On je podsjetio da se karting trka "Nagrada Doboja 2011" održava u centru grada u okviru manifestacija posvećenih oblježavanju Dana opštine Doboj, 28. juna.

Auto reli "Koridor 92 - Doboj 2011" počinje sutra u 8.00 časova i održava se na relaciji Doboj - Duga Njiva na Trebavi, na stazi dugoj 32 kilometara kojom su se prije 19 godina kretali srpski vojnici tokom humane akcije proboja "Koridora života" kroz Posavinu prema Semberiji, s ciljem deblokade srpskih teritorija zapadno od Drine i uspostavljanja puta prema Srbiji za prolaz hrane i lijekova.

Prva karting trka u Doboju održana je 23. septembra 1997. godine u organizaciji dobojskog AMKK "Doboj", a prvi auto-reli "Koridor 92" održan je 28. juna 2009. godine, pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza (AMS) RS, Sportskog saveza AMS RS i AMKK "Doboj", koji je i domaćin manifestacije.

Karting trka "Nagrada Doboja" i Auto reli "Koridor 92" uvrštene su u takmičarski kalendar Auto-moto saveza RS i boduju se za otvoreni šampionat RS u auto-moto sportu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije