Moto sport

Fetel: Ne očekujte previše

Fetel: Ne očekujte previše
Fetel: Ne očekujte previše

Ne očekujte previše od Ferarija ove sezone, kazao je Sebastijan Fetel, priredivši hladan tuš armiji navijača legendarnog tima Formule 1, koji su u petak s nestrpljenjem čekali predstavljanje bolida za novu sezonu.

Kao i prethodnih godina, Ferarijeva nova uzdanica po imenu SF15-T je što se estetike i prvog utiska tiče "la bella macchina" (lijep automobil), ali to ništa neće značiti ako na stazi bude konkurentna kao prošle godine kada "propeti konjić" nije ostvario nijednu pobjedu.

Nakon onlajn otkrivanja izgleda bolida i službene objave da će vozačku postavu činiti nekadašnji svjetski šampioni F1 Kimi Raikonen i Fetel, odgovori njemačkog vozača na pitanje koliko će kompetitivan biti novi bolid razočarali su fanove italijanskog tima.

"Bolid je prelijep. Što se tehničkih karakteristika tiče, mnogo promjena je urađeno i na timu u odnosu na prošlu godinu, uključujući i moj dolazak. Osim toga, neke od promjena na bolidu su zaista bile toliko velike da će nam trebati određeno vrijeme da sve stvari dođu na svoje mjesto. Ne sumnjam da idemo u pravom smjeru, ali očekivati velike stvari od nas ove godine je previše", kazao je Fetel, koji je prošle godine u Red Bulu bio u sjenci Daniela Rikijarda, te dodao:

"Ako budemo u istoj situaciji kao prošle godine, teško da ćemo imati šansu za pobjedu".

Ipak, bez obzira na sve, Fetel kaže da je voziti ferari ostvarenje dugogodišnjeg sna.

"Početak sezone će biti nešto sasvim specijalno. Crveni kombinezon i crveni automobil. Ova boja ima tako jako značenje i istoriju, jedva čekam prvu trku", dodao je Nijemac.

Iako se performanse i mogućnosti na stazi mogu samo nagađati i biće vidljive tek na stazi, poznavaoci F1 kažu da je na novom Ferarijevom bolidu primjetno dosta aerodinamičkih rješenja zbog kojih će biti mnogo brži nego prošlogodišnji, ali sve će to zavisiti od toga koliki su napredak u odnosu na stari bolid napravili u Mercedesu, aktuelnom šampionu.

Njemački tim, koji je prošle godine dominirao šampionatom učinivši ga pomalo dosadnim, još službeno nije predstavio novi bolid, ali su objavili fotografije sa test vožnje na Silverstonu uz komentar šefa tima Tota Volfa da u ovoj sezoni ne očekuju dominaciju.

"Biće teško nadmašiti rekorde koje smo postavili. Pobijediti u 16 od 19 trka nije normalno. Bilo bi arogantno kada bismo poželjeli da to ponovimo", rekao je Volf, mada mu je malo ljudi povjerovalo da će "srebrne strijele" ove godine biti lošije. Naprotiv, kažu da će biti još dominantniji.

Promociju bolida imao je juče i Sauber, predstavivši C34.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije