Moto sport

Formula 1 dobija još jednu uličnu utrku

Formula 1 dobija još jednu uličnu utrku
Foto: Ilustracija | Formula 1 dobija još jednu uličnu utrku

Lokalne vlasti u Majamiju sljedeće sedmice glasaće o mogućem ulasku u F1 kalendar 2019. godine s uličnom utrkom za koju bi s Formulom 1 potpisali višegodišnji ugovor.

Izglasa li se u Majamiju podrška utrci, trebaće pričekati i službeni ugovor između grada Majamija i šefova Formule 1.

Ideju dolaska F1 u Majami podržavaju gradonačelnik Fransis Suarez i troje gradska sektetara, a novi vlasnici Formule 1, američka kompanija Liberty Media, već su naglasili svoju želju za još jednom američkom trkom u F1 .

"Gradska komisija grada Miamija napravila je važan korak koji će, bude li odobren, donijeti Formulu 1 u Miami", rekao je komercijalni šef Formule 1 Šon Bratches.

"Cijenimo interes zajednice za održavanje trke F1 i veselimo se saradnji s lokalnim službenicima i dioničarima kako bismo ovu viziju pretvorili u stvarnost. Majami ima status jednog od najglamuroznijih gradova na svijetu, koji svojom turističkom infrastrukturom čini savršenu kombinaciju za F1 i njihove navijače."

Ime trke moglo bi biti "Formula 1 Miami Grand Prix" ili "Formula 1 Grand Prix of Miami", što bi u oba prevoda značilo Velika nagrada Miamija.

Trka bi se u slučaju uspješnog glasanja trebala održati u okrobru 2019., a još nije poznato hoće li neka trka ispasti iz kalendara ili će on biti proširen za još jednu trku.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije