Moto sport

Grožan: Moja forma? Pogledajte samo Đokovića

Grožan: Moja forma? Pogledajte samo Đokovića
Foto: hotsport.rs | Grožan: Moja forma? Pogledajte samo Đokovića

Vozač Hasa Roman Grožan uporedio je svoju formu ove sezone sa onim što se dešavalo Novaku Đokoviću prije njegovog trijumfa na Vimbldonu.

Grožan je izuzetno loše započeo ovogodišnji šampionat Formule 1, čemu u prilog ide činjenica da na prvih osam trka nije osvojio nijedan bod. Međutim, na tri od četiri trke koje su uslijedile prije ljetnje pauze bio je među najboljom desetoricom, što je doprinijelo njegovom skoku na 14. mjesto u generalnom plasmanu.

Njegov timski kolega Kevin Magnusen je osvojio 45 bodova, što je ubjedljivo najbolji rezultat nekog vozača Hasa od ulaska američkog tima u Formulu 1 2016. godine.

Đoković je poslije trijumfa na Rolan Garosu 2016. godine imao velikih problema sa formom, koji su doveli do njegovog pada na 21. mjesto na ATP listi. Među najbolju desetoricu vratio se poslije trijumfa na Vimbldonu prošlog mjeseca, osvojivši svoju 13. Gren slem titulu.

„Bilo je teško. Mislim da se sve svodilo na povratak tamo gdje mislite da pripadate, onome što znate da radite, a postoje razni razlozi u životu zašto prolazite kroz teške periode“, rekao je Grožan za motorsport.com, „Pogledajte samo Đokovića, bio je najbolji na svijetu, dvije godine je bio van forme i nedavno je osvojio Vimbldon, što je bilo sjajno vidjeti. Nije izgubio svoju sposobnost, fizičku spremu, samo je bio drugačiji. Ponekad se to dešava. Nisam imao sreće, bilo je teških trenutaka i jednostavno je bilo teško vratiti se“.

U prvih osam trka, Grožan je u nekoliko navrata ostajao bez bodova zbog udesa. U Bakuu je bio šesti iza bezbjednosnog vozila kada je izgubio kontrolu dok je zagrevao pneumatike i udario je u zaštitni zid. Na sljedećoj trci, Velikoj nagradi Španije, okrenuo se u trećoj krivini i sa staze izbacio još dvojicu vozača. U Britaniji je imao okršaj sa Magnusenom, koji je obojici kompromitovao trku, dok je u Francuskoj trka za njega bila gotova poslije duela sa Estebanom Okonom u bolidu Fors Indije na startu.

„Ova sezona nije počela kako treba, tako se nastavilo i mučio sam se da se vratim u formu, mnogo toga se skupilo. Nekada se stvari ne odvijaju kako želite, nekada nemate pravi osjećaj. Nekada samo morate da se vratite i radite svoj posao“, naglasio je Grožan.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Belgije 26. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije