Moto sport

Hamilton: Ferari favorizuje Fetela

Hamilton: Ferari favorizuje Fetela
Hamilton: Ferari favorizuje Fetela

Britanac Luis Hamilton je poslije Velike nagrade Monaka, na kojoj je trijumfovao Sebastijan Fetel u Ferariju, istakao kako italijanska ekipa očigledno forsira Nijemca u odnosu na drugog vozača Kimija Raikonena.

Raikonen je startovao trku u Monte Karlu sa pol-pozicije, ali ga je timski kolega Fetel pretekao pošto je ostao na stazi pet krugova duže, dok je Finac ranije otišao u boks. Iz Ferarija su kasnije negirali da se radi o unaprijed razrađenoj taktici, a Fetel je naglasio da nije bilo timskih naredbi.

Ipak, trostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton smatra drugačije.

"Potpuno mi je jasno da je Ferari izabrao vozača broj jedan. Oni će zato uložiti maksimalan trud da Fetel na svakoj trci ostvari najbolji rezultat", rekao je Hamilton, koji je u Monte Karlu zauzeo sedmo mjesto, dok u generalnom plasmanu zaostaje 25 bodova iza Fetela.

"Veoma je teško da vozač koji zaostaje pretekne u ovom slučaju vodećeg, osim ako to nije timska odluka koja favorizuje. To je jasno", dodao je Britanac.

Ove sezone Hamiltonov kolega u Mercedesu Valteri Botas je imao nekoliko situacija u kojima je trebalo da "podrži" Britanca, pa je novinare zanimalo da li i on ima isti, favorizujući, tretman.

"Nisam sa timom razgovarao o tome, niti planiram. Valteri odlično obavlja posao, tako da mislim da nije potrebno da se neko favorizuje. Veoma je važno da funkcionišemo kao tim. Nekada je vrijedno da se neke stvari podese što se tiče pozicije na stazi, ali nikada se ne zna, možda bude trebalo da i ja podržim Botasa. Najvažnije je da budemo ispred Ferarija kako ne bismo bili u situaciji kao oni danas", zaključio je Hamilton.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije