Moto sport

KTM zvanično predstavio MotoGP trkača za 2017.

KTM zvanično predstavio MotoGP trkača za 2017.
KTM zvanično predstavio MotoGP trkača za 2017.

KTM je predstavio motocikl koji će biti konkurent u MotoGP-u naredne godine.

Dvotočkaš se pojavio u kompletnoj „uniformi“ tokom pres konferencije na Red Bull Ringu.

Austrijski proizvođač je objavio svoj MotoGP program još 2014., a od tada je sproveden čitav niz privatnih testova na različitim stazama, da bi se „izbrusila“ nova mašina, nazvana „RC 16“.

Pored rivala, KTM-ov pulen se prvi put pojavio prošlog mjeseca, na dvodnevnom testu na Red Bull Ringu, kada je Moto2 vozač, Mika Kalio, uspio da se nađe u dvije sekunde iza najbržeg drugog dana, Andree Janonea.

Aktuelni Tech 3 Yamaha tandem, Pol Espargaro i Bredli Smit, označeni su kao vozači austrijskog tima za 2017. i 2018., s tim što je Kalio zadržan kao stalni test vozač. Kalio će takođe debitovati s ovim motociklom na trci, u finalnoj rundi sezone u Valensiji. Prije toga, biće obavljena još četiri testa.

„Kada sam prvi put testirao motocikl, bio je u velikoj mjeri spreman i mogao sam da zabilježim dobra vremena po krugu“, rekao je finski vozač. „Bilo je ipak dosta stvari koje je trebalo unaprijediti i korak po korak, na dobrom smo putu.

Na javnom testu, demonstrirali smo da smo već sada ostvarili visok nivo. Motocikl nema slabih tačaka, i već sada smo blizu konkurenata.“

Valensija će biti prvi Kaliov nastup u „kraljevskoj“ klasi od 2010., kada je završio dvogodišnji stint sa Pramac Ducatijem.

(NN, vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije