Moto sport

Markez juri ka tituli

Markez juri ka tituli
Foto: Tanjug | Markez juri ka tituli

Mark Markez, motociklista Repsol Honde, trijumfom na Velikoj nagradi Australije povećao je prednost nad glavnim konkurentom za titulu Andreom Doviciozom, a na podijumu je bio i legendarni Valentino Rosi.

Markes je danas, u 16. trci Moto GP šampionata, slavio u vremenu 40 minuta i 49.772 sekunde i sada u generalnom plasmanu ima 33 boda više od Dovicioza, koji je završio trku na 13. mjestu.

"Nevjerovatna trka! Znao sam prije trke da će ovo biti važan dan. Doviciozo se pomalo mučio ovog vikenda, a ja sam se osjećao zaista dobro. Borba je bila sjajna", rekao je Markez.

Drugi (40 minuta i 51.571 sekund) je bio vozač Jamahe i devetostruki svjetski šampion Rosi, koji je potvrdio da je u odličnoj formi dva mjeseca nakon što je polomio nogu.

"Uživao sam u trci. Staza je nevjerovatna i trka je bila sjajna. Svi vozači na vrhu bili su veoma agresivni, tako da vi morate da budete malo 'gluplji' i agresivniji od njih. Imao sam sjajnu borbu sa Zarkom, Janoneom, Markezom i Vinjalesom", rekao je Rosi.

Treća pozicija pripala je Maveriku Vinjalesu, takođe iz Jamahe (40 minuta i 51.598 sekundi). Blizu podijuma bio je i Žoan Zarko, ali nije uspio da prestigne Vinjalesa, pa je trku završio na četvrtoj poziciji, ispred Kala Kračloua. Među 10 najbržih bili su i Andrea Janone, Džek Miler, Aleks Rins, Pol Esparago i Bredli Smit.

Naredna trka Moto GP šampionata biće vožena u Sepangu, u Maleziji, 29. oktobra, a posljednja je na programu 12. novembra u Valensiji.

Generalni plasman

1. Mark Markez (Honda)  269

2. Andrea Doviciozo (Dukati) 236

3. Maverik Vinjales (Jamaha) 219

4. Valentino Rosi (Jamaha)     188

5. Dani Pedrosa (Honda)  174

Poredak na trci

1. Mark Markez

2. Valentino Rosi

3. Maverik Vinjales

4. Žoan Zarko

5. Kal Kračlou

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije