Moto sport

Markez prvi, tuča na stazi

Markez prvi, tuča na stazi
Markez prvi, tuča na stazi

Vozač Repsol Honde Mark Markez ostvario je devetu pobjedu zaredom, pošto je u nedjelju trijumfovao na Velikoj nagradi Njemačke.

Markez je na stazi "Zahsenring" nastavio dominaciju započetu na početku ovogodišnjeg šampionata, a na kraju je imao jednu i po sekundu prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Danija Pedrosu. Njima dvojici se na podijumu pridružio Horhe Lorenco na Jamahi, koji je bio još devet sekundi dalje.

Trka za Veliku nagradu Njemačke sigurno spada u jednu od najzanimljivijih ove sezone. Pred sam početak padala je kiša na "Zahsenringu", da bi ubrzo prestala, a većina vozača se odlučila za pneumatike za kišu. Međutim, kada su izašli u krug za zagrijavanje uvidjeli su da se staza gotovo potpuno osušila, pa su otišli u boks. Na startu su tako ostali samo vozači koji su ranije stavili gume za suvo, pa je poveo vozač LCR Honde Štefan Bradl, a Markez, Pedrosa, Lorenco i Valentino Rosi su bili daleko iza. Međutim, iz kruga u krug oni su počeli da sustižu sve ostale vozače predvođene Bradlom, a Markez i Pedrosa su se već na polovini našli na čelu.

U tim trenucima iza njih nalazio se Lorenco, koji je prethodno imao veliku borbu sa Rosijem, a iako se činilo da bi do kraja trke moglo da bude uzbuđenja, to se nije desilo. Markez je rutinski priveo trku kraju, ispred Pedrose, Lorenca i Rosija. Iza su slijedili vozač Pramak Dukatija Andrea Janone, Aleš Espargaro na "open" Jamahi Forvard rejsinga i Andrea Doviciozo na Dukatiju. Prvu desetoricu kompletirali su vozač Gresini Honde Alvaro Bautista i Kal Kračlou na drugom fabričkom Dukatiju. Jučerašnju trku je obilježila i tuča dvojice motociklista na stazi. Holanđani Brajan Šouten i Skot Deru, koji se takmiče u klasi Moto GP3, nakon kontakta u trci izletjeli su sa staze, a bitku su nastavili pesnicama i nogama. Veći sukob su spriječili redari i medicinsko osoblje. Moto GP šampionat nastavlja se 10. avgusta u Indijanapolisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije