Moto sport

Markione ubijeđen u pobjedu Ferrarija na VN Španije

Markione ubijeđen u pobjedu Ferrarija na VN Španije
Markione ubijeđen u pobjedu Ferrarija na VN Španije

Predsjednik Ferrarija, Serđo Markione, uvjeren je da će italijanski F1 tim početi da pobjeđuje, i to već sljedećeg vikenda na VN Španije.

Mada je ekipa iz Maranela djelovala obećavajuće u prve četiri trke sezone, problemi sa pouzdanošću i incidenti su spriječili crvene bolide da budu ozbiljnija prijetnja dominantnom Mercedesu.

Sebastijan Fetel je već sada 67 poena iza lidera u šampionatu, Nika Rozberga, a Kimi Raikonen 57. Međutim, Markione smatra da kada prođe „baksuz“, Ferrari će početi da pobjeđuje Mercedes.

„Uvjeren sam u to“, rekao je Markione tokom prezentacije nove Alfa Romeo Giulije u Balokou, u Italiji. „Nedjelja će biti izuzetno važan dan za nas. Za sada, mnogo toga je posljedica loše sreće, ali sezona je tek počela. Očekujem da pobijedimo već u Španiji.“

Uprkos izostanku pobjeda, šef Ferrarija je rekao da je zadovoljan sa Fetelovim i Raikonenovim performansama ove godine.

„Veoma sam zadovoljan obojicom vozača“, rekao je Markione. „Jedino što nije funkcionisalo je sreća.“

Markione insistira da su planovi da Alfa Romeo uđe u Formulu 1 i dalje u igri, ali će to zavisiti od uspjeha marke na tržištu.

„To će zavisiti od uspjeha Giulije“, rekao je on. „Svakako, naše učešće će biti ograničeno na Formulu 1. Mi nismo u mogućnosti da funkcionišemo samo kao snabdjevači motorima, već bi se fokusirali na kompletan paket, kao Ferrari. Da bi se finansirale trke, morate da prodajete automobile. Sada je to tek početak dugog puta.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije