Moto sport

Mercedes ukida timske naredbe?

Mercedes ukida timske naredbe?
Mercedes ukida timske naredbe?

Ekipa Mercedesovog tima Formule 1 saopštila je da će razmotriti svoj pristup trkama nakon što je Luis Hamilton odbio naredbu da propusti timskog kolegu Niku Rozberga na stazi.

U 50. krugu trke u Mađarskoj, iz boksa Mercedesa izdato je naređenje da Hamilton propusti Rozberga pošto će Nijemac morati da ode još jednom u boks, ali svjetski šampion iz 2008. ostao je nijem.

"Takva situacija nam se više neće ponoviti, pokušaćemo da izvučemo pouke. Ne možemo da očekujemo od vozača da se u drugom dijelu sezone pomjere i propuste glavnog konkurenta. Moramo da analiziramo kako smo došli do ovoga. Ako pustite klupskog kolegu i on pobijedi, izgubićete osam do 10 bodova i to će vas unazaditi u borbi za titulu. Teško je bilo procijeniti šta je ispravno u tom dijelu trke. Možda je došao trenutak da malo popustimo, u dogovoru s obojicom", rekao je šef ekipe Mercedes Toto Volf.

Hamilton je trku završio kao treći, a četvrti je bio Rozberg. U generalnom poretku vozača prvi je Rozberg sa 202 boda, a drugi Hamilton sa 11 bodova manje.

"Bio sam u konkurenciji, ne shvatam zbog čega moram da ga propustim. Siguran sam da je naređenje bilo iz pravih razloga, ali da sam ga propustio, sigurno bi me za nekoliko krugova prestigao", rekao je Hamilton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije