Moto sport

Najjeftiniji BMW dvotočkaš na svijetu za koga malo ko zna

Najjeftiniji BMW dvotočkaš na svijetu za koga malo ko zna
Foto: N.N. | Najjeftiniji BMW dvotočkaš na svijetu za koga malo ko zna

Ukoliko niste ljubitelj motocikala, onda vjerovatno nemate predstavu da je danas moguće kupiti potpuno novi vid transporta kompanije BMW po šokantno niskoj cijeni od 4.116 evra

U poređenju sa brojnim proizvođačima motocikala, BMW je uvijek bio nešto skuplji, ponekada dosta više od ostalih, u zavisnosti o kojoj se kategoriji dvotočkaša radi. Nekoliko godina unazad međutim, njemački brend je posvetio svoju pažnju velikom trendu modela uličnih zujalica ispod 500cc po prvi put u svojoj istoriji.

Proizvod je nazvan G310 R i pre nego što odlučite da proverite njegove karakterstike, mi smo svesni da, tehnički, postoji drugi, jeftiniji BMW proizvodi koje možete koristiti za vožnju, nalik biciklama ili malim gradskim električnim skuterima ovog brenda, koji koštaju oko 200 evra.

Međutim, pisanje o bilo kom pomenutom opsegu dvotočkaša, daleko je nezanimljivije od razmatranja proizvoda sa pravim konjskim snagama na raspolaganju.

Kada govorimo o G 310 R – prvo što ćemo primijetiti jeste da je njegova cijena manja od bilo čega što ćete naći u ponudi BMW Motorrad divizije. Čak njihovi skuteri koštaju duplo više, dok su ostali motocikli daleko, daleko skuplji. Ukoliko želite, možete čak kupiti motocikl koji će vas ohladiti za nešto oko 75.000€, novac dovoljan za kupovinu 2019 M4 kabriolet modela.

Sada, kada smo ustanovili da je G 310 R jeftin model u poređenju sa ostalim motorizovanim proizvodima kompanije BMW, ali moramo pomenuti da on takođe košta manje od sličnih motocikala konkurentskih proizvođača, kao što su Ninja 300 ili Yamaha YZF-R3.

Kao što možete poretpostaviti, postoji određena kvaka u cijeloj priči, a to je činjenica da je BMW Motorrad samo dizajnirao i razvio ovaj motocikl, koij je nakon toga poslao svom indijskom partneru, brendu TVS radi proizvodnje. Ovo je vjerovatno jedini način za opravljanje razumne cijene ove linije, uprkos njenoj premijum oznaci.

Pored svega, kao i svi ostali BMW motocikli, G 310 R opremljen je ABS sistemom u standardnoj ponudi. Poseduje jednocilindrični motor sa 33 ks i 313 cc, koji donosi 28 Nm obrtnog momenta pri 7.500 rpm. Ova mašina nije preterano brza, ali pošto teži svega 158 kg, performanse motora su sasvim korektne, posebno za nekoga ko prvi put kupuje dvotočkaša i nije preterano visok.

(Autoexclusive.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije