Moto sport

Niki Hejden umjesto Danija Pedroze na Filip Ajlendu

Niki Hejden umjesto Danija Pedroze na Filip Ajlendu
Niki Hejden umjesto Danija Pedroze na Filip Ajlendu

Niki Hejden će zamijeniti Danija Pedrozu na trci za VN Australije.

Na taj način će se Amerikanac vratiti u tim sa kojim je osvojio MotoGP titulu 2006. godine.

Hejden je već vozio u Aragonu, kada je bio 15., 40 sekundi iza pobjednika, kao zamjena za Džeka Milera iz Marc VDS tima. Ovoga puta će biti rame uz rame sa šampionom, Markom Markezom na fabričkoj Hondi.

Hejden je učestvovao na 216 "Gran prija“ između 2003. i 2015. u kraljevskoj klasi. Ima tri pobjede i 28 podijuma. Dani Pedroza se još uvijek oporavlja od hirurške intervencije nakon loma ključne kosti u petak na Motegiju. Zbog cajtnonta u kojem se našla, Honda je angažovala test vozača, Hirošija Ojamu u Japanu, ali se on mučio sa tempom, da bi na kraju bio tek 15., čitav minut iza Markeza.

Ovoga puta se tim odlučio da iskoristi usluge Nikija Hejdena, koji nema obaveze u Superbikeu, gdje je peti u generalnom plasmanu, 234 poena iza Džonatana Reja.

"Za mene je to ludo težak posao ali je i šansa, da deset godina nakon osvajanja titule ponovo vozim za stari "drim tim““, rekao je Hejden.

"Vikend na Filip Ajlendu na fabričkoj Hondi je za mene prepun emocija, čim pomislim na to. Veoma sam zahvalan za ovu mogućnost i povjerenje koje mi je Honda ukazala.“

Nakon osvajanja titule u konkurenciji vozača, japanski proizvođač će pokušati da odbrani vođstvo i u konkurenciji timova, gdje Repsol Honda vodi 51 poen ispred Movistar Yamahe, dok u šampionatu konstruktora ima 28 poena više od Yamahe.

Ko će zamijeniti Pedrozu sljedećeg vikenda u Maleziji ostaje da se vidi, jer će se Hejden trkati u Kataru, u finalnoj rundi sezone za Ten Kate tim.

(Vrele gume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije