Moto sport

Nikola Miljković startuje u Francuskoj

Nikola Miljković startuje u Francuskoj
Foto: Twitter / Printscreen | Nikola Miljković startuje u Francuskoj

​Pored srpskog asa, Nikole Miljkovića, koji se u prethodne dvije godine dokazao kao izuzetno konkurentan vozač u Klio kupu Evropa, ovog vikenda na stazi Nogaro debituju još dva srpska takmičara u prestižnom internacionalnom takmičenju - Nikola Tošić i Milan Popović.

Beogradski Tempo Racing, na čelu sa poznatim srpskim automobilistom Nikolom Miljkovićem, u novu sezonu Clio Cup Europe ulazi jači za još dva takmičara. Ekipi su se priključili Nikola Tošić, koji je riješio da završi međunarodnu karijeru u kartingu i posveti se automobilskim trkama, kao i Milan Popović, momak koji je godinama unazad velika podrška i važan dio Tempo Racinga, a sada je riješio da se i sam oproba kao takmičar u auto-sportu.

"Spremni ulazimo u novu sezonu i imamo velika očekivanja s obzirom na sada već pozamašno iskustvo i sav zanat koji sam ispekao u prethodne dvije godine. Voziću redizajnirani automobil, koji je dobio sasvim nov izgled. Kao promoteri Renoa, učesnici Klio kupa od fabrike dobijaju nove komponente, tako da smo zamijenili branik i farove. I to nije sve, jer smo odlučili da uradimo ribrending čitavog automobila, tako da trkački Klio sada izgleda kao potpuno nov", objašnjava Miljković.

Uoči polaska na prvu trku u Francusku, srpski as je proteklog vikenda imao testiranja na stazi NAVAK u kišnim uslovima. Osim pozitivnih utisaka, Nikola nije propustio da istakne koliko mu znači podrška od sponzora.

"Želim da se zahvalim Auto-moto savezu Srbije i Agenciji za bezbijednost saobraćaja na pomoći u pripremi za novu sezonu, kao i Centru NAVAK koji mi je za testiranje ustupio stazu. U Francusku krećemo sa dva kamiona i tri automobila, puni entuzijazma i odlučni da pružimo maksimum kako bismo ostvarili ciljeve", ističe Miljković.

Našu ekipu prva trka očekuje u Francuskoj, na stazi Nogaro, gdje Miljković do sada nije nastupao, ali se, kaže, dobro pripremio na simulatoru. Prvi zvanični treninzi u novoj sezoni biće održani u petak, u subotu slijede prvo kvalifikacije, a zatim i trka. S obzirom da je u nedjelju u Francuskoj praznik, druga trka je pomjerena na ponedjeljak, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije