Moto sport

Opet varnice u Mercedesu

Opet varnice u Mercedesu
Opet varnice u Mercedesu

Najbrži su, ređaju uspjehe, ali opet sve varniči između dvojice vozača Mercedesa.

Luis Hamilton je slavio na Velikoj nagradi Kine, voženoj u Šangaju, ostavivši iza sebe klupskog druga Nika Rozberga. Iako su se poslije trke polivali šampanjcem i pozirali srećni i zadovoljni, Nijemac je optužio kolegu da je namjerno vozio sporije, kako bi se Sebastijan Fetel, na kraju trećeplasiran, umiješao u borbu za drugo mjesto!

"Hamilton je u tom trenutku ugrozio moju trku, pošto je za njega bilo najbolje da me zadržava kako bi Fetel pokušao da me prestigne poslije ranog odlaska u boks. Onda bih morao to da pokrivam, trebalo bi mi mnogo vremena i na kraju trke ne bih imao šanse", požalio se Rozberg.

Njemački vozač rekao je da se Mercedes time bespotrebno izložio riziku, jer je imao prednost nad Ferarijem, prenose Večernje novosti.

"Frustrirajuće je to što je Luis pazio na gume. Interesantno je da je izjavio da je mislio samo na sebe i to sve govori. Uvijek je tijesno sa Fetelom kada izlazimo iz boksa i to je bio potpuno nepotrebni rizik, jer smo imali prednost nad Ferarijem. Razgovaraćemo i vidjećemo kako će se stvari odvijati", bijesan je bio Rozberg.

Sukob dvojice sjajnih vozača počeo je prošle godine, kada su se borili ravnopravno za titulu, a Britanac je osvojio titulu u posljednjoj trci u Abu Dabiju. Hamilton je, naravno, negirao optužbe.

"To apsolutno nije istina. Nisam baš gledao u retrovizore i nisam pokušavao da zadržim Nika. Ako je želio da se primakne i pretekne me, to je mogao da uradi. Bio je oko četiri do pet sekundi iza mene. Nije se primakao i ne znam u čemu je problem. Uradio sam ono što su tražili od mene i ne bi trebalo o tome mnogo da se raspravlja", hladnokrvno je odgovorio aktuelni prvak, koji je do 35. pobjede u karijeri, a druge ovogodišnje, došao vrlo ubjedljivo.

Čak ni izlazak sejfti-kara tri kruga prije kraja trke, zbog kvara bolida Maksa Ferštapena iz Toro Rosa, nije dao promil šansi rivalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije