Moto sport

Pirelli hypersoft guma sekund brža od ultrasofta

Pirelli hypersoft guma sekund brža od ultrasofta
Foto: N.N. | Pirelli hypersoft guma sekund brža od ultrasofta

Italijanski proizvođač guma Pirelli zadovoljan je prvim testom nove palete guma za suvo koje su vozači mogli isprobati na testu u Abu Dabiju, a kažu da je nova najmekša komponenta hypersoft sekundu brža od druge najmekše komponente ultrasoft.

Pirelli je proširio svoju paletu komponenti guma za suvo koja sad broji sedam umjesto pet komponenti, a nove komponente su hypersoft i superhard.

Svaka momčad na testu je imala 20 setova guma od kojih je 12 odabrao Pirelli, a osam su timovi birali same.

Kako je Pirelli cijelu paletu guma omekšao za jedan korak u odnosu na pretvrde gume u F1 2017., novi hypersoft je dva koraka mekši od ovogodišnjeg ultrasofta i trebao bi se koristiti samo na nekoliko staza.

Luis Hamislton hypersoft ju je nazvao najboljom gumom koju je Pirelli ikad proizveo, a pohvalio ju je i Kimi Raikonen iako je naglasio da razlika nije velika.

"Karakteristike staze Yas Marina Circuit znače da je test bio koncentrisan između bijele medium komponente i roze hypersoft komponente", rekao je Pirellijev Mario Isola dodajući:

"Nova hypersoft komponenta ispunila je naša početna očekivanja s vremenima koja su oko sekundu brža od ultrasofta, ali to moramo potvrditi i na ostalim vrstama staza. Sve gume za F1 2018. su korak mekše nego ekvivalentne mješavine iz 2017., što je u skladu s onime što su momčadi tražile, pa je hypersoft dva koraka mekši od ovogodišnjeg ultrasofta."

Testiranja se nastavljaju u Barseloni 26. oktobra s novim bolidima za 2018.

(maxf1.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije