Moto sport

Red Bull mora pronaći pola sekunde po krugu

Red Bull mora pronaći pola sekunde po krugu
Red Bull mora pronaći pola sekunde po krugu

Šef Red Bullovog tima Kristian Horner smatra da njegovi inženjeri moraju pronaći još pola sekunde po krugu kako bi se ravnopravno nosili s Ferarijem i Mercedesom.

Red Bull se u Australiji kvalifikovao na peto mjesto s Maksom Verstapenom nakon sudara Danijela Rićarda u Q3, a Holanđanin je na istom mjestu i završio utrku, iza dva Mercedesa i dva Ferarija.

Iako su na prvu utrku, kao i ostali timovi, donijeli poboljšani aerodinamički paket za RB13, to im nije bilo dovoljno da se dovoljno približe vodećim jer su i Ferari i Mercedes donijeli seriju aerodinamičkih poboljšanja za svoje bolide.

"Iskreno, Mercedes nije tako daleko, moramo pronaći oko pola sekunde po krugu", rekao je Horner za GPUpdate.net.

"Max je pritiskao Kimija cijelu utrku, ali nismo imali brzinu Fetela ili Hamiltona. Čeka nas puno posla. Brzina u utrci daje nam razlog za pozitivno razmišljanje, ali imamo još puno posla, kako na bolidu, tako i s Renoove strane. Reno za Montreal priprema najveći korak naprijed, nešto manje poboljšanje pripremaju za Barselonu, ali pravi korak napravit će u Montrealu", rekao je Horner.

Red Bull je i prošle godine postao znatno konkurentniji nakon što je Reno u Monaku donio novu specifikaciju motora s kojom su odmah osvojili prvi pole position od 2013. i skoro pobijedili u utrci. Horner vjeruje da i ove godine mogu ponoviti nešto slično.

"Nadamo se, ako dramatično poboljšamo svoju šasiju. Naši inženjeri tako misle, a to potvrđuju i simulacije", zaključio je Horner.

(maxf1.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije