Moto sport

Rosi: Na Aragonu Španci jaki, više odgovara Hondi

Rosi: Na Aragonu Španci jaki, više odgovara Hondi
Rosi: Na Aragonu Španci jaki, više odgovara Hondi

Valentino Rosi ističe da će se boriti za titulu prvaka MotoGP klase dok god ima matematičke šanse.

Italijanski motociklista zaostaje 43 boda za Markom Markesom, pet trka prije kraja šampionata.

"Kraj će biti kada ni matematički više ne budemo imali šansu da stignemo Markesa. Ne prije toga. Iako smo daleko, borićemo se do kraja. U posljednje četiri trke sam nadoknadio bodove koje sam izgubio na Zahsenringu. To što sam bio ispred Markesa u Mizanu daje tračak nade", rekao je Rosi.

On je prije dvije nedjelje propustio veliku šansu da trijumfuje na "svom terenu" u Mizanu.

"Bio sam veoma brz, ali je Dani Pedrosa imao nevjerovatnu trku. Mislim da mu je to bila najbolja u karijeri. Ne pretjerujem", dodao je sedmostruki prvak svijeta.

Sljedeća trka vozi se u Aragonu predstojećeg vikenda.

"Dobio sam dvije trke koje volim u Španiji, Heres i Barselonu. Sada slijede dvije u kojima nemam dobar rezultat posljednjih godina. Bio sam dobar prošle sezone u Aragonu, napravio sam grešku, pao na šesto mjesto pa stigao na dvije sekunde od pobjede. Možda sam nešto naučio iz toga. To je teška staza koja više odgovara Hondi nego Jamahi, a i tu su španski vozači mnogo jaki. Markes, Lorenco, Pedrosa svi mogu do podijuma", zaključio je Rosi.

Aragon je domaćin MotoGP šampionata od 2010. godine, a osim Španaca Horhea Lorenca koji ima dvije, te Pola Espargara i Marka Markesa koji imaju po jednu pobjedu, uspio je da slavi još samo Australijanac Kejsi Stoner, takođe dva puta.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije