Moto sport

Sebastijan Leb testira Citroen C3

Sebastijan Leb testira Citroen C3
Foto: Ilustracija | Sebastijan Leb testira Citroen C3

Sebastijan Leb se vraća Citroenovom trkačkom timu i testiraće za njih C3 od sljedećeg mjeseca.

Uprava PSA Motorsport odjeljenja koje obuhvata tri brenda, Peugeot, Citroen i DS, je dozvolila Loebu koji sada ima ugovor sa Peugeotom da vozi novi Citroenov reli automobil. On će testirati C3 tokom jednog dana.

Loeb, koji je pobjedio na čak 78 reli trka tokom svoje trinaestogodišnje karijere u Citroenu, je izjavio da stvaranjem PSA Motorsport entiteta oni sada mogu biti jedan veliki tim. On će se u isto vreme takmičiti za Peugeot i prenijeti svoje iskustvo Citroenu nakon što testira njihov automobil.

Naime, nakon godinu dana odsustva iz reli šampionata, Citroenov povratak takmičenju je bio odložen nekoliko puta. Prvo je glavni vozač i osvajač nagrade u Meksiku Kris Meki pauzirao posljednju trku, pa ga je mijenjao Andreas Mikelsen. Međutim, ne postoje naznake da će se Leb vratiti reli takmičenju, a Citroen je već potvrdio da će Mikelsen i Meki i dalje biti u timu.

Leb se povukao iz reli šampionata nakon osvojene devete titule 2012. godine. Od tada se bavio reli kros i Dakar programom. Uprkos tim promjenama, on je izjavio da je u srcu još uvijek reli vozač.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije