Moto sport

Šumi udario glavom u kamen

Šumi udario glavom u kamen
Šumi udario glavom u kamen

Sedmostruki svjetski šampion Formule 1 Mihael Šumaher povrijedio se u nedjelju na skijanju u Francuskoj i hitno je prevezen u bolnicu, ali povrede nisu ozbiljne kao što je to u prvi mah saopšteno.

Kako su prenijeli svi svjetski mediji, Šumaher je povrijedio glavu u skijalištu Meribel u Francuskoj kad je pao i udario glavom o stijenu, ali je nosio zaštitnu kacigu, koja je ublažila udarac, pa povreda nije ozbiljnija.

Kada je prvi put objavljena informacija o nezgodi Šumahera rečeno je da je šampion F1 bez svijesti prevezen u bolnicu i da je povreda glave ozbiljna. Ipak, nakon određenog vremena stigle su svježije informacije. Direktor skijališta Kristof Žerninjon-Lekomt rekao je da je Šumaher helikopterom u svjesnom stanju prevezen u bolnicu u Mutijeu.

"Šumaher se povrijedio u 11.07, a Hitna pomoć je intervenisala u 11.15. Bio je u šoku, ali u svjesnom stanju. Doživio je kontuzije, ali povreda nije ozbiljna", rekao je Žerninjon-Lekomt, prenosi Beta.

Policija istražuje uzrok nezgode, a francuski mediji prenijeli su da je Šumaher skijao sam.

Šumaher je jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1, osvojio je sedam šampionskih titula i drži mnoge rekorde u tom sportu. Prema zvaničnom sajtu Formule 1, on je "statistički najbolji vozač u istoriji ovog sporta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije