Moto sport

Tod: Šumi će se potpuno oporaviti

Tod: Šumi će se potpuno oporaviti
Tod: Šumi će se potpuno oporaviti

Predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) i dugugodišnji direktor Ferarija Žan Tod izjavio je za njemački RTL da je posjetio Mihaela Šumahera i izrazio uvjerenje da će velikan Formule 1 u budućnosti moći da vodi normalan život.

Prošlo je više od deset mjeseci od teškog pada legendarnog vozača na skijanju u francuskom Meribelu, prilikom kojeg je ozbiljno povrijedio glavu i završio u komi. Iako u početku vijesti nisu bile optimistične, njemački velikan bi mogao potpuno da se oporavi.

"Vidio sam ga početkom sedmice. Bori se i situacija je bolja, što je veoma bitno. Dobro je i što je kod kuće sa svojom porodicom. Možemo da pretpostavimo da će Šumaher moći da vodi relativno normalan život u bližoj budućnosti. Treba vremena da se to dogodi. On mora da odmara i moramo da ga pustimo na miru. No, bolid Formule 1 vjerovatno nikada više neće moći da vozi, ali to je najmanje važno", izjavio je Tod.

Ova vijest veliki je podstrek i za porodicu nastradalog F1 vozača Žila Bjankija, koji sa sličnim povredama trenutno leži u bolnici u Japanu. Član Marusije je i dalje kritično, ali stabilno, poslije udesa tokom trke za Veliku nagradu Japana.

"Situacija je i dalje veoma ozbiljna", prenijeli su mediji izjavu Matea Bonćijanija, portparola FIA.

Podsjetimo, 25-godišnji francuski vozač izletio je pri brzini većoj od 200 kilometara na čas u sedmom zavoju "Suzuke", krug nakon što je Adrijan Sutil završio trku na istom mjestu. Zabio se ispod dizalice koja je sakupljala bolid Nijemca, a u ponedjeljak je konačno procurio snimak samog incidenta, koji pokazuje da je riječ o nevjerovatnom, zastrašujućem pehu. Bjanki je u nesvijesti prevezen u bolnicu, tamo je operisan i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege. Profesor Žerar Salijan, koji je Šumaheru 1999. godine u Silverstonu spasio život, a učestvovao je i u spasavanju njegovog života nedavno u bolnici u Grenoblu, otputovao je u Japan i tamo pomaže timu koji se bori za Bjankijev život.

U međuvremenu, tim Marusije zamolio je medije za razumijevanje i strpljenje u vezi s novim informacijama o zdravstvenom stanju njihovog vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije