Moto sport

"Triling" za istoriju F1

"Triling" za istoriju F1
"Triling" za istoriju F1

Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Niko Rozberg, odnosno Sebastijan Fetel u Ferariju, ispisali su nove stranice istorije na nedjeljnoj trci za Veliku nagradu Kine.

Prvi put u 65 godina Formule 1 desilo se da trojica istih vozača budu na podijumu na prve tri trke sezone. Hamilton je slavio u Australiji i Kini, a bio drugoplasirani u Maleziji, kada je slavio Fetel, koji je na preostale dvije trke bio na najnižem stepeniku pobjedničkog postolja. Rozbergu su tako ostala druga mjesta na prvoj i trećoj trci, a treće na drugoj.

Hamilton je na putu do 35. trijumfa u karijeri bio najbrži na svim slobodnim treninzima i kvalifikacijama, a takođe je upisao i najbrži krug trke. Britanac je tako u Šangaju kompletirao sedmi "het-trik" u karijeri, osvajanjem pol pozicije, najbržim krugom i pobjedom na trci, čime se izjednačio sa svojim idolom Aertonom Senom i Albertom Askarijem.

U ovom trenutku, po tim statističkim parametrima ispred Hamiltona su samo Mihael Šumaher (22), Džim Klark (11), Huan Manuel Fanđo (9), Alan Prost (8) i Sebastijan Fetel (8). Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već u nedjelju trkom za Veliku nagradu Bahreina na stazi "Sakir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije