Moto sport

U suzama zbog Kimija: Rasplakani dječak dirnuo sve u Barseloni

U suzama zbog Kimija: Rasplakani dječak dirnuo sve u Barseloni
U suzama zbog Kimija: Rasplakani dječak dirnuo sve u Barseloni

Dječak koji je briznuo u plač nakon sudara Kimija Raikonena i Maksa Ferstapena u prvom zavoju postao je jedna od glavnih vijesti Velike nagrade Španije, a kasnije su ga primili u boks Ferarija i imao se prilike fotografisati sa svojim idolom.

Formula 1 definitivno se mijenja i približava svojim ljubiteljima, a dokaz smo dobili i tokom Velike nagrade Španije, na kojoj je Hamilton nakon velike borbe prešao Fetela i odnio pobjedu.

Naime, nakon incidenta u prvom zavoju kamere su uhvatile jednog dječaka kako neutješno plače zbog odustajanja Kimija Raikonena i taj prizor je brzo obišao svijet, putem televizijskih prenosa, ali i društvenih mreža.

Priča definitivno nije tužno i završila za dječaka i njegovu majku koja je takođe bila nesretna, jer su ih tokom utrke pronašli ljudi iz Ferarija i dopušten im je ulazak u prostor tima uz stazu, gdje su se mogli fotografisati s Kimijem i upoznati članove ekipe.

Tako je nedjelja Ferarijevog malog navijača pretvorena u nezaboravnu, što se sigurno ne bi dogodilo u Berniejevoj snobovskoj eri sporta, u kojoj se dječak ne bi imao nikakve šanse niti približiti svom idolu, osim ako nije sin nekog milijardera koji je uložio gomilu novca da bi se mogao šepuriti po boksevima.

(tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije