Moto sport

Valentino Rosi: Titula pa vjenčanje

Valentino Rosi: Titula pa vjenčanje
Valentino Rosi: Titula pa vjenčanje

Valentino Rosi, devetostruki svjetski prvak u motociklizmu, rekao je u intervjuu za "Gazzettu dello sport" da mu je cilj deseta titula.

Posljednju titulu u Moto GP šampionatu slavni Italijan osvojio je 2009. godine, a njegovi navijači puni samopouzdanja očekuju start nove sezone, koji je zakazan za nedjelju. Doktor iza sebe ima najuspješniju sezonu u posljednjih pet godina, koju je završio kao vicešampion, iza Marka Markeza, pa ne čudi što je zaslužio novi, dvogodišnji ugovor s Jamahom, koji traje do kraja 2016. godine.

Upitan da li bi se u slučaju desete titule ove sezone povukao kao šampion na kraju godine ili bi pružio revanš klincima, Rosi je odgovorio:

"Imam ugovor, a i želju da još vozim. U ovom trenutku ne gledam dalje od naredne dvije sezone. U 2016. godini će se mnoge stvari promijeniti - propisi, pneumatici, elektronika... Biće zanimljivo vidjeti šta će se dešavati. Zbog toga ne pravim planove."

Međutim, titula bi mogla da ga navede da promijeni planove, posebno zbog obećanja koje je dao svojoj dugogodišnjoj izabranici Lindi Morseli.

"Rekao sam Lindi: 'Kada osvojim titulu, vjenčaćemo se'. Ona je dobro, ali nismo razgovarali o braku. Recimo da bih htio nasljednika u narednih deset godina", rekao je Rosi.

Legendarni vozač je nedavno proslavio 36. rođendan, a više puta je posljednjih godina isticao da bi volio da je mlađi kako bi mogao da se izbori s Markezom. Zbog toga ne čudi što je rekao da bi bio veoma zabrinut da mu je mladi Španac bio rival kada je dominirao kraljevskom klasom.

"Nisam siguran da bih ga pobijedio. Ali, definitivno bih uživao da sam mogao da odmjerim snagu s Markezom, a da smo vršnjaci. Ipak, iskreno, osjećam da sam u ovom trenutku toliko fizički spreman, bolje nego ikada u karijeri", naglasio je Doktor i pohvalio svoj novi motor:

"Mislim da je sve što smo uradili u ovoj međusezoni bilo pozitivno. Motor je mnogo bolji nego prošle godine i biće dobra sezona. Jedva čekam da počne, svi smo uzbuđeni."

Rosi je za kraj istakao da nije samo Honda konkurencija Jamahi za titulu, već da će i Dukati ove sezone biti u igri za pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije