Auto zanimljivosti

Vrijedna kolekcija Ferarija uskoro na aukciji

Vrijedna kolekcija Ferarija uskoro na aukciji
Vrijedna kolekcija Ferarija uskoro na aukciji

Jedinstvena prilika da postanete vlasnik jednog od ovih osam Ferarija, koji zajedno čine kolekciju vrijednu 12 miliona dolara, pružiće se u januaru sljedeće godine.

Toni Šošani, čovjek koji je u biznisu s nekretninama i u vlasništvu ima navedenu kolekciju, početkom sljedeće godine oprostiće se od nje, vjerujemo teška srca. S druge strane, uprkos tome što je odlučio da proda brojne impresivne mašine, neće ostati prazne garaže budući da će LaFerrari, 599XX Evoluzione i Sergio upotpuniti taj proctor.

Najskuplji komad kolekcije je model F50 iz 1995. godine za koji se očekuje da će postići cijenu od između 2,5 i 2,9 miliona dolara, a veliki iznos djelomično opravdava instrument tabla koja prikazuje samo 1770 kilometara. Dva hiperautomobila koja ga slijede su Enzo, potpisan od strane bivšeg glavnog dizajnera u Pininfarini Kena Okuyame, koji bi trebao biti prodan za 2,8 miliona dolara i potom F40 iz 1990. godine s očekivanom postignutom cijenom od između 1,3 i 1,6 miliona dolara.

Koliko god nabrojani bili fascinantni, na fotografiji kolekcije ističu se dva plava automobila koja se posebno ističu, a riječ je o modelima 250 GT Series II Cabriolet iz 1960. godine i 250 GT Lusso iz 1964. godine. Za oba se očekuje da će vlasniku donijeti oko 2,3 miliona dolara. Dino 206 GT iz 1969. godine, 512 BBi iz 1984. godine i 328 GTS iz 1988. godine procijenjeni su na manje iznose.

(NN, automobili.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije