Analize

Direktor JP Morgan Chase: Skupštine akcionara su “potpuno gubljenje vremena”

Direktor JP Morgan Chase: Skupštine akcionara su “potpuno gubljenje vremena”
Foto: N.N. | Direktor JP Morgan Chase: Skupštine akcionara su “potpuno gubljenje vremena”
N.N.

Predsjednik i izvršni direktor JP Morgan Chase-a, Jamie Dimon nazvao je godišnje Skupštine akcionara “potpunim gubljenjem vremena”, devet mjeseci nakon što je bio iskritikovan na godišnjoj skupštini banke u Delavaru.

Najnoviji komentari g. Dimona, izrečeni na godišnjem danu investitora američke banke u utorak, vjerovatno će podstaknuti debatu o korisnosti Skupština akcionara, koje su zapravo jedina prilika za male investitore da se povežu sa top menadžerima.

Ali, poslednjih godina, rukovodioci u nekoliko velikih banaka su bili nezadovoljni susretima sa interesnim grupama koje  su dobile priliku da prisustvuju sastancima kupovinom ili zaduživanjem malog broja akcija.

Prošlog maja, na godišnjoj Skupštini akcionara JPMorgan-a u Vilmingtonu u Delavaru, Dimon je bio napadnut povodom niza pitanja, uključujući finansiranje privatnih zatvora i njegovu ulogu u nedavno održanom savjetodavnom vijeću Donalda Trumpa.

Desetine demonstranata takođe su održali demonstracije izvan sastanka, ponavljajući uzvike i slogane koje su koristili tokom akcije građanske neposlušnosti u sjedištu banke u Njujorku, tokom praznika – 1. maja.

“Skupštine akcionara … postale su potpuno gubljenje vremena – nazovimo stvari pravim imenom”, rekao je Dimon u utorak prije sesije “question-and-answers” sa analitičarima Wall Street-a.

Diimon je dodao je da su Skupštine akcionara postale “šala”. . . u kojima učestvuju ljudi koji imaju samo političke interese i nemaju nikakav interes za buduće zdravlje kompanije “.

Dimon je naglasio posvećenost JPMorgan društveno odgovornom poslovanju, naglašavajući da je najveća banka u Americi podržala niz projekata, od obnavljanja Detroita do izgradnje pristupačnog stambenog prostora.

“Mi... ne mislimo da je brinuti o vašim zajednicama loša stvar “, rekao je on. “Kompanije poput naše rade to unazad 30, 40, 50 godina; Ne znam šta je novo o tome. “

Neprijateljska atmosfera na prošlogodišnjoj godišnjoj Skupštini akcionara dovela je do toga da Dimon pokušava da popravi raspoloženje šalom, žaleći se da su demonstranti “počeli da povrjeđuju svoja osjećanja”. Ali jedan akcionar ga je upozorio rekavši da će, samo ako ga sasluša, zaraditi više od 100 dolara.

“Nadam se da je vrijedno toga!” Rekao je Dimon, koji je prošle godine zaradio 28 miliona dolara.

“Ovo nije smiješna stvar”, odgovorio je akcionar.

(bankar.me)

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije