Analize

Dojče banka na mukama s Trampom kao klijentom

Dojče banka na mukama s Trampom kao klijentom
Foto: Ilustracija | Dojče banka na mukama s Trampom kao klijentom

NJUJORK - Zvaničnike Dojče banke je toliko zabrinula mogućnost da predsjednik Donald Tramp možda neće izvršavati finansijske obaveze po kreditima, koje su mu odobrili prije nego što je postao šef države, da su razmatrali produženje datuma otplate, piše danas "Blumberg NJuz".

"Tramp Organizacija" ima oko 340 miliona dolara neizmirenih zajmova koji bi trebalo da budu otplaćeni do 2023. i 2024. godine, što znači potencijalno u drugom predsjedničkom mandatu ako pobijedi na izborima 2020., navodi njujorška agencija.

Rukovodioce njemačke banke je, kako se dodaje, zabrinulo kako će u javnosti biti percipirana njihova nastojanja da naplate potraživanja od aktuelnog predsjednika, tako da su razmatrali da produže rok dospijeća duga do 2025. godine.

Na kraju, banka je očigledno odustala od te ideje iz nepoznatih razloga, i umjesto toga odlučila da ne ulazi u bilo kakve dodatne poslove sa Trampom, tvrdi "Blumberg".

Predsjednikov sin, Erik Tramp, nazvao je ovu priču "potpunom besmislicom".

"Mi smo jedna od najmanje zaduženih kompanija za nekretnine u zemlji. Praktično sva naša imovina je neopterećena, a nekoliko nekretnina koje su pod hipotekom mali su dio naspram ukupne vrijednosti imovine", napisao je Erik Tramp u imejlu upućenom "Blumbergu" .

Televizijska mreža CNBC je, prenoseći ovu informaciju, navela da su iz Dojče banke odbili njihov zahtjev za izjavom, dodajući da predsjednik Tramp već dugo posluje sa tim njemačkim zajmodavcem.

"Ranije ovog mjeseca su se pojavili medijski napisi da je predsjednik zatražio 2016. godine od njemačke banke zajam za golf teren u Škotskoj. ''Njujork tajms'' je objavio da je banka odbila Trampa, ponovo zbog zabrinutosti da će možda morati da plijeni imovinu od aktuelnog predsjednika", prenosi CNBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije