Analize

Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta - 10 miliona $

Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta  - 10 miliona $
Foto: Ilustracija | Ludi za kriptovalutama: Za pet minuta - 10 miliona $
N.N.

LJUBLJANA - Slovenački startap "Viberate" je u inicijalnoj ponudi vlastite kriptovalute vibe u manje od pet minuta prikupio 10 miliona dolara.

Startap i istoimena platforma namijenjena spajanju muzičara, agenata i organizatora događaja će funkcionisati na principu isplate honorara u kriptovalutama. Riječ je o kriptovalutnoj paraleli tradicionalne inicijalne javne ponude akcija za koju su ulagači pokazali nevjerovatan interes bez obzira na to što je riječ o startapu koji postoji tek dvije godine, potvrdio je jedan od suosnivača "Viberatea" Vasja Veber. Prodali su svih 120 miliona kriptovanih kovanica, što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju uticaja marketinških aktivnosti na popularnost muzičara pretvore u preduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije.

"Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 muzičara i 50.000 događanja. Želimo napraviti profile za sve učesnike muzičke industrije, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova", kazao je Veber.

Trenutno zapošljavaju oko 20 stručnjaka različitih profila, od kojih većina posjeduje i po deceniju dugo muzičko iskustvo. Ideja za pokretanje biznisa stasavala je niz godina, a planiraju da postanu centralno mjesto bez kojega će organizacija najvećih svjetskih festivala postati nezamisliva.

(Poslovni.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije