Analize

Uspješan proces konverzije kredita u "švajcarcu"

Uspješan proces konverzije kredita u "švajcarcu"
Uspješan proces konverzije kredita u "švajcarcu"

BANJALUKA - Hipo Alpe Adria banka uspješno privodi kraju proces konverzije kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima u skladu sa rješenjem koje su banke ponudile u martu ove godine.

Na nivou BiH, zaključno sa 22. julom, 3.823 klijenta, što je 74 odsto od ukupno 5.182 klijenta korisnika ovih kredita, već je podnijelo zahtjev za korištenje ponuđenog rješenja, saopšteno je iz banke.

Realizovano je, ili je u završnom procesu realizacije, 3.095 zahtjeva, odnosno klijenti su uradili konverziju ili zatvaranje kredita uz umanjenje duga.

U Republici Srpskoj je 2.245 ili 85 odsto klijenata Hipo Alpe Adria banke Banjaluka podnijelo zahtjev, a realizovano je ili je u završnoj fazi realizacije 1.915 zahtjeva.

U Federaciji BiH je 1.578 ili 62 odsto klijenata Hipo Alpe Adria banke podnijelo zahtjev, a realizovano je ili je u završnoj fazi realizacije 1.180 zahtjeva.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva ističe 31. jula.

Iz banke navode da su uvjereni da je ovo pravi put za konačno rješavanje pitanja kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima u BiH, te još jednom pozivaju sve klijente koji to još nisu učinili da razmotre ovu ponudu prije isteka krajnjeg roka.

Hipo Alpe Adria banka ističe da je jedina finansijska grupacija u regiji koja je ponudila dobrovoljno, odgovorno, razumljivo i nadasve fer rješenje za sve svoje klijente, fizička lica, pri čemu to rješenje ne ugrožava domaći bankarski sistem niti domaću ekonomiju.

Iz banke poručuju da upravo ovaj proces brzog i uspješnog rješavanja pitanja kredita sa valutnom kaluzulom u švajcarskim francima govori da su klijenti prepoznali da je u pitanju fer i kvalitetno rješenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije