Privreda

Distributivni gubici pali ispod 14 odsto

Distributivni gubici pali ispod 14 odsto
Distributivni gubici pali ispod 14 odsto

BANJALUKA - Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka je i u ovoj godini nastavilo s poboljšanjem poslovno-finansijskih rezultata, gdje je nastavljen trend smanjenja distributivnih gubitaka i zabilježen visok nivo naplate, koji je konstantno tokom godine prelazio 100 odsto.

Rekla je to Seka Kuzmanović, direktor "Elektrokrajine", na novogodišnjem prijemu za predstavnike medija i poslovne partnere, koji je upriličen danas u Banjaluci.

"Sa sigurnošću mogu reći da će 'Elektrokrajina' 2016. godinu završiti sa distributivnim gubicima ispod nekada teško zamislivih 14 odsto, što je ujedno novi pozitivan rekord u istoriji ovog preduzeća", rekla je Kuzmanovićeva. Što se tiče finansijskih rezultata, ona je rekla da procjenjuju da će 2016. godinu završiti s prihodima i neto dobiti nešto većim od prošlogodišnjih.

"'Elektrokrajina' najveću pažnju posvećuje zadovoljenju potreba kupaca električne energije, što potvrđujemo pojačanim investicionim aktivnostima, prije svega u sanaciju i izgradnju distributivne mreže, za šta smo u prvih devet mjeseci izdvojili 15,6 miliona KM", rekla je Kuzmanovićeva. Kada su u pitanju planovi preduzeća u predstojećem periodu, kazala je da će u 2017. godini svečano obilježiti veliki jubilej - 70 godina od osnivanja "Elektrokrajine", odnosno tadašnjeg "Električnog preduzeća" Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije