Privreda

Formirano Udruženje privrednika Hercegovine

Formirano Udruženje privrednika Hercegovine
Foto: N.N. | Formirano Udruženje privrednika Hercegovine

TREBINJE - U Trebinju je formirano Udruženje privrednika Hercegovine od 110 članova, a za predsjednika je izabran Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna "Swisslion", dok je predsjednik Upravnog odbora Luka Petrović, v.d. generalnog direktora "Elektroprivrede RS".

Drašković je rekao da je cilj Udruženja integracija znanja, pameti, ljudskih resursa i iskustva s prirodnim i privrednim potencijalima, a sve na dobrobit Hercegovine i njenih stanovnika.

"Velike su mogućnosti za dalja ulaganja u ovu regiju, od proizvodnje organske hrane, zdravstvenog turizma, različtih grana industrije, poljoprivrede, samo se moramo izboriti za regionalno porijeklo organske hrane i vina", istakao je Drašković, objasnivši da ova ideja postoji već tri godine, a od septembra se kreće s realizacijom akcionih programa razvoja Hercegovine.

Drašković je napomenuo da je privredni ambijent ovog dijela RS već popravljen i da postoje integracioni tokovi svih privrednika i privrednih grana, na čemu se mora i dalje raditi.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana i privrede Hercegovine Luka Petrović je pojasnio da je Udruženje prije svega orijentisano na nedovoljno iskorištene potencijale.

"Cilj je intenziviranje korištenja prirodnih i privrednih resursa, povratak ljudi u Hercegovinu i stvaranje sinergije, kako bi ova regija bila snažnija, jer imamo dosta neiskorištenih mogućnosti, poput proizvodnje organske hrane ili turizma, gdje je potrebno više organizacije", naveo je Petrović, dodavši da je i u prerađivačkoj industriji potrebno intenzivirati domaće proizvode, više iskorištavati neiskorištene potencijale energetike, kao i promovisati etno-turizam.

Privrednik Milan Pešut smatra da ne treba očekivati da će se desiti magične stvari, ali je Udruženje formirano s namjerom da se dobre ideje za razvoj Hercegovine razmatraju i realizuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije