Privreda

IRB RS: U Abu Dabiju predstavljeni potencijali Srpske za ulaganja

IRB RS: U Abu Dabiju predstavljeni potencijali Srpske za ulaganja
Foto: Srna | IRB RS: U Abu Dabiju predstavljeni potencijali Srpske za ulaganja

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske je predstavnicima velikih svjetskih kompanija predstavila potencijale Srpske za ulaganja na najvećem investicionom događaju u svijetu - Godišnjem investicionom sastanku u Abu Dabiju.

Vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac rekao je da je ovaj impozantni skup, na kojem učestvuju najveće svjetske kompanije i najviši funkcioneri mnogih zemalja, prilika za uspostavljanje izuzetno važnih kontakata, za koje se nada da će rezultirati kvalitetnim ulaganjima u Republiku Srpsku.

"Posebno značajan susret imali smo sa investitorima iz Saudijske Arabije. Njih najviše interesuje gasifikacija Republike Srpske i žele da ulažu u taj projekat. Potrudićemo se da organizujemo sastanak na nivou Vlade Republike Srpske i zainteresovanih investitora", naveo je Vrhovac.

"Vrhovac je naglasio i da IRB koristi boravak u Abu Dabiju da pozove strane ulagače na drugi "Invest forum" koji će biti održan krajem godine na Jahorini, zajedno sa četvrtom investicionom konferencijom 'Invest Srpska'", saopšteno je iz IRB-a, prenosi Srna.

Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Bojan Đokić rekao je da je učešće IRB-a na Godišnjem investicionom sastanku, koji okuplja ljude, različite industrije i nove tehnologije sa svih kontinenata, izuzetno važno i da se nada da će sastanci koje je IRB održala u protekla tri dana biti izuzetno plodonosni.

Badr Buršiad, osnivač i predsjednik "Global prodžekt menadžment foruma" iz Saudijske Arabije je nakon sastanka sa delegacijom IRB-a rekao da u Republici Srpskoj postoji mnogo neiskorištenih potencijala i da je saradnju moguće uspostaviti na mnogim poljima.

Generalni sekretar Savjeta međunarodnih investitora Ujedinjenih Arapskih Emirata DŽamal bin Saif el DŽarvan rekao je da je impresioniran prezentacijom potencijala Republike Srpske i da vjeruje da se može investirati u nekoliko oblasti, među kojima su voda, drvna industrija i turizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije