Privreda

"Kosmos" usmjeravati ka strateškim partnerima

"Kosmos" usmjeravati ka strateškim partnerima
"Kosmos" usmjeravati ka strateškim partnerima

BANJALUKA - Banjalučko preduzeće "Kosmos" u budućnosti treba usmjeravati u pravcu razvijanja novog strateškog partnerstva, s partnerima koji su ispoljavali interes ili s nekim drugim koji će se u međuvremenu javiti, rekao je "Nezavisnim" Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS.

On je rekao da u svakom slučaju vidi budućnost u "Kosmosu", na daleko bolji način nego što je to bilo dosad i istakao da će ovo preduzeće biti izvučeno iz dugogodišnje krize, što smatra velikim uspjehom ove vlade.

Inače, povjerioci "Kosmosa" dali su u srijedu punu podršku planu restrukturiranja tog preduzeća, koji predstavlja dobru šansu za oporavak ovog nekadašnjeg banjalučkog giganta. Tim planom je definisan način namirenja potraživanja 256 povjerilaca, a koja iznose 21,57 miliona maraka. Izglasavanjem tog plana podržan je put za potpuni oporavak ovog preduzeća.

"Planom je definisano kako će 'Kosmos' u narednim godinama izmiriti svoje obaveze prema brojnim povjeriocima. Za mene je veoma značajno da će 'Kosmos' biti u stanju da to u narednim godinama izvrši u skladu s tim planom", rekao je Đokić. Dodao je da se prihvatanjem ovog plana stiču uslovi da se "Kosmos" vrati u normalni režim rada, te očekuje da će se to desiti već početkom sljedeće godine kada će ovo preduzeće nesmetano moći da funkcioniše. Prema njegovim riječima, "Kosmos" već sada ima ugovorene značajne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije