Privreda

Lidl otvorio novi logističko-distributivni centar

Lidl otvorio novi logističko-distributivni centar
Foto: Wikimedia Commons | Lidl otvorio novi logističko-distributivni centar

​Trgovački lanac Lidl otvorio je u četvrtak logističko-distributivni centar u Križu, u koji je investirao 120 miliona evra. ​Centar je izgrađen u poslovnoj zoni uz auto-put A-3, oko 40 kilometara istočno od Zagreba.

Vrijednost ulaganja je 120 miliona evra te je otvoreno 150 radnih mjesta.

Površinom od 16.7 hektara odgovara površini 25 fudbalskih terena.

U skladištu su modernizovani svi procesi prihvata, skladištenja i otpreme robe. Radnicima su osigurani optimalni uslovi za ugodan boravak i rad. Posao se vodi digitalno te je dobrim dijelom automatizovan. 

Skladište je energetski učinkovito. Za grijanje koristi otpad, a za rasvjetu električnu energiju iz solarne elektrane na krovu.

"Logistički centar Križ je treće skladište Lidla u Hrvatskoj i predstavlja važan korak u poslovanju i razvoju te optimizuje procese dostave", rekao je predsjednik Uprave Lidla Hrvatska, Boris Lozić.

Kako bi ilustrovao veličinu skladišta u Križu, istakao je kako je kako je u njega utrošeno 20 hiljada prostornih metara betona kojima se može napraviti 25 Lidlovih marketa te je ugrađeno 15 hiljada tona armature, kao u Pelješki most.

Načelnik Opštine Križ, Marko Magdić, rekao je kako je otvaranje skladišta najveća investicija u 30 godina od osnivanja Opštine Križ. Uvjeren je kako će to biti generator razvoja i privlačenja investicija u tu opštinu i poslovnu zonu, prenosi "Poslovni dnevnik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije