Privreda

Mikrokreditno društvo "Flex Credit" širi poslovanje na područje cijele BiH

Mikrokreditno društvo "Flex Credit" širi poslovanje na područje cijele BiH
Foto: Ustupljena fotografija | Mikrokreditno društvo "Flex Credit" širi poslovanje na područje cijele BiH

U godini obilježavanja dvogodišnjeg jubileja Mikrokreditno društvo „Flex Credit“ spremno je zakoračilo u novu etapu poslovnog razvoja proširujući svoje poslovanje i na područje Federacije BIH.

Manje od dvije godine je bilo potrebno ovom društvu da uspostavi široku prodajnu mrežu od 36 filijala i omogući dostupnost svojih kreditnih usluga klijentima širom Republike Srpske, a odnedavno i na području grada Sarajeva.

„Interesovanje klijenata sa područja Federacije za naše usluge postoji odavno, tako da je otvaranje naše prve poslovnice u Sarajevu  bio logičan slijed. Međutim, mi ubrzano idemo naprijed pripremajući se za otvaranje još dvije filijale u Sarajevu, a do kraja godine i u još nekoliko gradova ovog entiteta“, ističe Radmila Bjeljac, Country manager kompanije Flex Credit.

Uporedo sa širenjem mreže  poslovnica širom zemlje, Flex Credit klijentima nudi online prodaju brzih kredita putem najsavremenijih web rješenja u području pružanja finansijskih usluga, te organizacije snažne korisničke podrške ovom kanalu prodaje u vidu Kontakt centra sa 30 zaposlenih.

„Stalno radimo na unaprijeđenju kvaliteta usluge offline i online kanala prodaje, jer želimo ponuditi besprijekornu uslugu prilagođavajući se savremenim trendovima , ali ne zanemarujući pri tome i navike klijenata. Jačamo prodajnu mrežu jer želimo biti na dohvat ruke klijentima koji se najugodnije osjećaju u živom razgovoru sa osobljem naših poslovnica, dok web aplikacija  i  korisnička podrška Kontakt centra omogućavaju klijentima koji su skloni novim tehnologijama da kompletan proces apliciranja i odobravanja kredita završe online putem“, dodaje Bjeljac.

U okviru svoje ponude Flex Credit pruža različite vrste brzih kredita iznosa od 100 do 5.000 konvertibilnih maraka uz rok otplate od 2 do 18 mjeseci. Najveća prednost ove vrste kredita je izuzetno brz proces odobravanja i isplate. Nakon što klijent aplicira za kredit, u veoma  kratkom roku se izvrši  postupak provjere kreditne dokumentacije, a odobrenje kredita je omogućeno u roku od 15 min. 

Sam postupak apliciranja je vrlo jednostavan, a klijentima je pružena mogućnost da biraju koji način apliciranja im najviše odgovara: putem Kontakt centra na broj 051 20 20 20, preko online aplikacije na stranici flexcredit.ba ili direktno u nekoj od najbližih poslovnica.

Flex Credit BIH dio je međunarodne finansijske grupacije MV Finance koja je osnovana 2013.godine u Bugarskoj. Ova grupacija danas zapošljava više od 3500 ljudi u 6 evropskih zemalja, a po obimu poslovanja svrstava se u tri najveća finansijska holdinga u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije