Privreda

Ovo su zaključci sa sastanka u Beogradu u vezi Agrokora

Ovo su zaključci sa sastanka u Beogradu u vezi Agrokora
Ovo su zaključci sa sastanka u Beogradu u vezi Agrokora

BEOGRAD - Nakon završenog ministarskog sastanka u Beogradu povodom krize u „Agrokoru“, doneseni su zaključci prema kojima će se potupiti u narednom periodu.

Predsјednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsјednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović, potpredsјednik Savјeta ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ministar ekonomije u Vladi Republike Crne Gore Dragica Sekulić i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije u Vladi Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, na sastanku održanom u Beogradu, 19. aprila 2017. godine, doniјeli su slјedeće zaključke:

- Formiran je ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmјene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanja radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava „Agrokora“ u svakoj od pojedinačnih zemalja.

- Svaka od zemalja sprovodiće kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija vezanih za „Agrokor“ u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.

- Akteri sastanka očekuju da novi upravnik „Agrokora“ imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturisanje firmi u sastavu koncerna.

- Oni takođe očekuju da nova uprava „Agrokora“ na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i van Hrvatske.

- Izražena je spremnost za razgovore sa predstavnicima Vlade Republike Hrvatske u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja za stabilizaciju poslovanja cijelog „Agrokor“ koncerna, stoji u saopštenju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije