Privreda

Stanivuković prodao firmu zbog sina Draška

Stanivuković prodao firmu zbog sina Draška
Foto: N.N. | Stanivuković prodao firmu zbog sina Draška
N.N.

BANJALUKA - Otac poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića napustio je biznis sa dopunama za mobilne telefone. Iako je držao oko 65 odsto tržišta Srpske Dragan Stanivuković je prodao firmu „Financ“ koju su posljednjih godina često spominjali politički protivnici njegovog sina u Skupštini grada Banjaluka, ali i ove sedmice na sjednici Narodne skupštine.

Stanivuković je svojih 45 odsto udjela prodao dvojici drugih suvlasnika Milošu Buzadžiji i Jelenku Loliću za dva miliona KM.

Zanimljivo da je firma „Financ“, koja je imala tri odsto udjela u Novoj banci, prva od svih akcionara banke prodala svoje akcije firmi Mladena Milanovića Kaje „MG Mind“  za 2,9 miliona KM.

Stanivuković je potvrdio za portal Capital da je definitivno izašao iz biznisa sa dopunama i prodao svoj udio ortacima.

“Odlučio sam da izađem iz ovog biznisa jer podržavam politički angažman svog sina i ne želim na bilo koji način da mu moj posao bude prepreka. Iako je ovo privatni biznis koji sam ja godinama stvarao sa svojim partnerima i ne poslujemo sa državnim kompanijama, ne želim da ga bilo ko zbog toga proziva, kao da je to nešto nečasno i nezakonito. Pozivam sve njegove političke protivnike i njihove članove porodica da se, ako su dosljedni, odreknu biznisa, posebno jer su njihovi usko povezani sa državnim budžetom, institucijama i preduzećima”, rekao je Dragan Stanivuković.

Dodaje da prodaje i svoju drugu firmu u Banjaluci čija je osnovna djelatnost prodaja auto-dijelova.

Firma „Financ“ je pionir na tržištu uređaja za pripejd dopunu računa mobilnih telefona. Imaju najveću prodajnu mrežu sa čak 4.000 aparata u prodavniciama, kioscima i drugim prodajnim mjestima.

Drže oko 65 odsto tržišta, dok preostalih 35 odsto dijeli čak 23 firme.

Tržište pripejd dopuna u Republici Srpskoj na godišnjem nivou je vrijedno oko 100 miliona KM, ali marže posrednika između telekom operatera i korisnika su male. Telekom operateri im daju rabat od pet do šest odsto, ali posredničkoj firmi ostane jedan do dva odsto jer moraju vlasnicima prodavnica ili kioska u kojima postavljaju uređaj za dopunu, u zavisnosti od veličine prometa, dati popust od četiri do pet odsto.

(Capital)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 7

Omer

ahahahahahahaha napuštamo biznis da nas ne optužuju ahahahaha u to samo možda još vjeruju vrane i gavranovi

Omer

Šta će sada da rade siromašni Stanivukovići koji postadoše još bogatiji na tuđoj nesreći ali njima najmahnje zamjerim , narod je ..ca i da je imao mozak znao bi šta će da bude . Živio Draško , Vukanović i drugi pametni mladi ljudi koji će nam Bosnu u zrak dići .... kako će nam biti dobro to ćemo da vidimo , kakva Njemačka , Švicarska ekonomija , mladost BiH će nadmašiti sav svjet !

Omer

BojanBL je naša b....etina . a ovi jadni siromašni Stanivukovi još više osiromašiše , e joj a Draško da se zahvali Davoru i Banjalučanima koji su mu siromašnom donijeli uspjeh a on ih se odrekao , nije siromašni Draško ni budala kako govori i kako za njega svi kažu . Prvo kao biva žališ , crkaješ od tuge i liješ krupne suze a kad dobiješ vlast okreneš im zadnjicu . e bravo tako im i treba , znali su oni to moj Draško ako su imali mozak . Draško je jedan od primjera mlade inteligencije u skupštini pored Vukanovića i druge mladosti sve pamet do pameti ahahaha . Blučani ručali ...... ahahaa

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije