Tržište

Banjalučka pivara ostaje jedina pivara u Republici Srpskoj

Banjalučka pivara ostaje jedina pivara u Republici Srpskoj
Banjalučka pivara ostaje jedina pivara u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Banjalučka pivara saopštila je danas da njeno sjedište ostaje u Republici Srpskoj, te je tako prekinula spekulacije da kompanija seli u Federaciju BiH.

Banjalučka pivara već decenijama uspješno posluje u Republici Srpskoj, gajeći uzajamno povjerenje sa potrošačima i stanovništvom, te je, kako se navodi u saopštenju, apsurdno iznositi tvrdnje da se, nakon više od 140 godina poslovanja, sjedište kompanije seli.

"Banjalučka pivara je otvoreno akcionarsko društvo koje kotira na berzi. Kontraverza koja se stvorila, u posljednjih nekoliko dana, nam veoma jasno pokazuje koliki je značaj ove kompanije za Republiku Srpsku što je i tačan razlog zašto nikad ne bismo razmotrili bilo kakav korak preseljenja sjedišta kompanije. Sve ove godine odnos sa zajednicom zasnivali smo na prijateljstvu i povjerenju. I tako ćemo i nastaviti", izjavio je Nikolas Peni, generalni direktor Banjalučke pivare.

Ova kompanija orijentisana je na zadovoljavanje potreba svojih potrošača, zbog čega konstantno radi na usavršavanju svojih proizvoda i podizanju njihovog kvaliteta. Jedan od prioriteta jeste stvaranje povoljne poslovne klime za više od 250 radnika koje zapošljava, kao i nekoliko stotina dobavljača sa kojima posluje.

Podržavajući više od 400 društveno odgovornih aktivnosti, na godišnjem nivou, Banjalučka pivara potrebe lokalne zajednice postavlja kao jedan od najviših prioriteta poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije