Tržište

Danas se obilježava Svjetski dan prava potrošača

Danas se obilježava Svjetski dan prava potrošača
Danas se obilježava Svjetski dan prava potrošača

BANJALUKA - Svjetski Dan prava potrošača obilježava se 15. marta. To je prilika za jasnije promovisanje detaljnih aspekata prava svih potrošača, uz neophodnost da se ta prava poštuju i štite.

Svake godine 15.mart je ujedno i prilika da se iskaže negodovanje protiv tržišnih zloupotreba i eventualnih društvenih nepravdi koje krše i ne poštuju prava potrošača.

Ovogodišnji Svjetski dan prava potrošača obilježava se pod motom kampanje „Naše je bolje“ .

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i ove godine 15.marta obilježava ovaj dan.

“Ove godine posebno hoćemo da istaknemo zadatak da stanovništvo bude u uskoj vezi sa nadležnim institucijama u Srpskoj koja mogu da zaštite njihova prava i da rad na uklanjanju sive ekonomije i kupovine i prodaje na crno bude cjelogodišnja aktivnost, ne periodična. Cilj nam je da usluge dignemo na najviši mogući nivo“, rekao je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma.

Predstavnici Ministarstva trgovine i turizma danas će na banjalučkom Trgu Krajine i u Robnoj kući „Boska“ građanima dijeliti primjerke Zakona o zaštiti prava potrošača i brošure sa uputama o načinu ostvarivanja potrošačkih prava.

15. Mart ujedno je prilika za zagovaranje i globalnu solidarnost unutar svih potrošačkih pokreta i udruženja, a na različite načine biće obilježen i u drugim lokalnim zajednicama širom Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije