Tržište

Glavni potrošačkih trendovi za 2018.

Glavni potrošačkih trendovi za 2018.
Foto: N.N. | Glavni potrošačkih trendovi za 2018.
N.N.

Istražujući budućnost, "Ericsson ConsumerLab" predstavio je najnovije izdanje svog godišnjeg izvještaja o glavnim potrošačkim trendovima.

U izvještaju se ističe da krajnji korisnici očekuju kako će digitalna tehnologija sve više biti upravljana na način blizak ljudima. Tako će govor tijela, izražaji lica i intonacija biti dodati glasu i dodiru u upravljanju tehnološkim uređajima.

Na osnovu toga došlo se do 10 glavnih potrošačkih trendova u 2018:

1. Vaše tijelo je korisničko oruđe

Više od polovine sadašnjih korisnika pametnih glasovnih pomoćnika vjeruje da ćemo gestove koristiti za interakciju s tehnologijom kao što to radimo s ljudima. Oko dvije trećine njih smatra da će se to dogoditi u naredne tri godine.

2. Prošireno slušanje

Čak 63 odsto korisnika želi slušalice koje prevode jezike u stvarnom vremenu, dok 52 odsto ih želi koristiti za blokiranje zvuka hrkanja člana porodice.

3. Vječiti početnici

Oko 30 odsto korisnika kaže da nove tehnologije otežavaju održavanje vještina u skladu s najnovijim postignućima. Istovremeno, 46 odsto korisnika kaže da im internet omogućava da uče, ali i zaboravljaju brže nego ikad.

4. Društveno slanje poruka

Društveni mediji su zasićeni tradicionalnim slanjem jednostranih poruka. Međutim, pola korisnika smatra da će UI biti korisna za provjeru verodostojnosti objava na društvenim mrežama.

5. Inteligentni oglasi

Oglasi bi mogli postati i suviše pametni. Više od pola korisnika proširene ili virtualne stvarnosti misli da će oglasi postati toliko realistični da će na kraju zamijeniti same proizvode.

6. Komunikacija koja plaši

Oko 50 odsto ispitanih misli da bi ih preplašilo ako ne bi mogli razlikovati čovjeka od mašine. Takođe, 40 odsto bi uplašilo ako bi pametni telefon reagovao na njihovo raspoloženje.

7. Društvo dokolice

Oko 32 odsto studenata i zaposlenih ne smatraju da im je posao potreban za smisao života. Pored toga, 40 odsto ispitanih bi željelo robota, koji radi i zarađuje za njih i omogućava im slobodno vrijeme.

8. Vaša fotografija postaje soba

Zamislite da možete ušetati u fotografiju i oživjeti sećanje. A 3 od 4 ispitanika vjeruje da će u narednih pet godina virtualnu stvarnost koristiti za šetnju po fotografijama, koje su snimili pametnim telefonom.

9. Saobraćaj u vazduhu

Gradske ulice mogu biti zagušene prometom, ali nebo ostaje slobodno. Stoga 39 odsto ispitanih misli da njihov grad treba da ima saobraćajni sistem namijenjen dronovima i letećim vozilima. Međutim, gotovo isto toliko ispitanih brine da bi dron mogao da im padne na glavu.

10. Ispunjena budućnost

Povezani svijet zahtijevaće mobilnu snagu. Više od 80 odsto ispitanih misli da će u narednih 5 godina postojati dugotrajne baterije i da više neće morati da brini o punjenju.

 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije