Tržište

Mljekara "Milksan" preradila 1,6 miliona litara mlijeka

Mljekara "Milksan" preradila 1,6 miliona litara mlijeka
Foto: Zlatan Čekić | Mljekara "Milksan" preradila 1,6 miliona litara mlijeka

SANSKI MOST - Mljekara "Milksan" iz Sanskog Mosta proteklu poslovnu godinu završila je s povoljnim rezultatom, te je u tom periodu otkupljeno i prerađeno 1,6 miliona litara mlijeka, potvrdio je Muhamed Kamerić, vlasnik ove mljekare.

Prema njegovim riječima, ovakav rezultat je ostvaren u godini koja je bila opterećena brojnim ekonomskim problemima koji su se reflektovali na smanjenu proizvodnju mlijeka.

"Kada je riječ o samoj proizvodnji, zabilježili smo i određeni porast pa je plan da se takva tendencija zadrži i tokom ove godine. Zadržali smo čvrste odnose sa najvećim brojem naših kooperanata i želimo da tako nastavimo u budućnosti", kazao je Kamerić.

Ono što je pozitivno, kako je dodao, jesu izvozni rezultati "Milksana", budući da se njihovi proizvodi plasiraju na regionalno tržište, gdje su odlično prihvaćeni. "Naši planovi su da pokušamo poboljšati izvozne rezultate, a da bismo to postigli planiramo da rekonstruišemo i za proizvodnju osposobimo naše stare proizvodne pogone, odnosno bivšu mljekaru. Time bismo povećali naše proizvodne kapacitete", dodao je Kamerić.

U ovoj sanskoj mljekari, kako ističu, i dalje se drže svoje poslovne filozofije, a to je da je kvalitet ispred svega.

"Nismo širili proizvodni asortiman, ali i to imamo u planu kada proširimo proizvodne kapacitete. Trenutno, najviše smo bazirani na proizvodnju mlijeka u tetrapaku, kao i jogurta, i to su naši prepoznatljivi proizvodi", istakao je Kamerić.

Mljekara "Milksan" trenutno zapošljava 20 radnika, a za sebe vežu i više od 100 kooperanata, proizvođača mlijeka s područja općina Sanski Most i Ključ.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije