Tržište

Potpisani ugovori sa 60 poslodavaca za zapošljavanje 117 radnika

Potpisani ugovori sa 60 poslodavaca za zapošljavanje 117 radnika
Foto: N.N. | Potpisani ugovori sa 60 poslodavaca za zapošljavanje 117 radnika

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je ugovore o dodjeli 190.500 KM bespovratnih podsticajnih sredstava iz budžeta grada za 60 odobrenih prijava poslodavaca kojima će do radnih mjesta doći 117 radnika.

Riječ je o bespovratnim podsticajima kojima će 24 lica dobiti posao na osnovu projekta samozapošljavanja i podrška ženskom preduzetništvu za šta će biti izdvojeno 81.000 KM.

Za zapošljavanje 93 radnika biće izdvojeno ukupno 108.000 KM za poslodavce koji će podsticaje dobiti za zapošljavanje mladih visokoobrazovanih kadrova i za zapošaljavanje novih nezaposlenih radnika.

U okviru ovih podsticajnih sredstava za jedno preduzeće dodijeljeno je 1.500 KM na ime podrške uvođenju standarda kvaliteta.

"Smatram da je ovo dobar način da se privredni subjekti podstaknu da zapošljavaju nove radnike i što je još važnije da mlade podstaknemo da oni kao jedan od načina zapošljavanja vide samozapošljavanjue kako bi vlastitim radom i sredstvima obezbijedili budućnost za sebe i svoje porodice", rekao je Đaković.

On je dodao da grad Prijedor od 2009. godine kontinuirano realizuje projekte podsticaja privrednim subjektima sa ciljem poboljšanja privrednog ambijenta, povećanja broja privrednih subjekata, povećanja zaposlenosti i smanjenja nezaposlenosti.

Na konkurs za dodjelu podsticaja stiglo je 68 prijava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije