Tržište

Prijatelji prodaju ostrvo za zabave, pogledajte koliko traže

Prijatelji prodaju ostrvo za zabave, pogledajte koliko traže
Foto: Pexels/Ilustracija | Prijatelji prodaju ostrvo za "zabave", pogledajte koliko traže

Četvorica prijatelja su u decembru 2017. ostvarili tajnu želju i kupili privatno ostrvo.

Tačnije ostrvce pod nazivom Pine Key i puno je popularnije pod nazivom Beer Can Island, kako mu često tepaju.

Nalazi se blizu obale Floride, gleda na njenu poznatu plažu Apollo, prekriveno je borovom šumom po kojoj je i dobilo ime.

Ima površinu od nekih devet hektara i prije sedam godina prijatelji su za njega iskeširali samo 65.000 dolara.

Osim što je oko ostrva plićak koji se može prehodati i koji mami na cjelodnevno ispijanje koktela u moru, jedini "komšija" Pine Keya je vazdušna baza Mac Dill – pa na ostrvu, šta god radili, ne smetate nikome.

Tako su četvorica prijatelja bez velikih intervencija od Ostrva pivskih limenki napravili Ostrvo zabave, prenosi Pun kufer.

Postavili su nadstrešnice, izgradili sanitarne čvorove, kućice sa šankovima i restoranima, postavili naduvance i druge sadržaje za zabavu i stvorili odredište koje su voljeli i mladi i porodice, jer je bilo za svakoga po nešto.

Ostrvo je funkcionisalo kao privatni klub usred zaliva Tampa, a pristup su imali samo članovi.

Ideja četvorice prijatelja brzo se pokazala vizionarskom.

Partnerstva s čarter kompanijama podigla su vrijednost ostrva u okvirima Zaliva, ali zahvaljujući njima ostrvo je postalo i živo odredište za zabavu i partijanje.

Na Pine Keyju održavala su se najrazličitija događanja, od koncerata do vjenčanja.

Ali vlasnici su iznenada prije nekoliko sedmica odlučili ostrvo prodati, a ako bi neko iz znatiželje doplovio ili se želio uvjeriti svojim očima da je zabava stvarno gotova, dočekala bi za tek ploča s natpisom "Ostrvo zatvoreno, zabranjen ulaz".

Cijena ostrva koji su platili 65.000 dolara sada je vrtoglavih 14,2 miliona dolara.

"Zahvalni smo na podršci koju smo dobili od zajednice i naših članova tokom godina, ali svim dobrim stvarima jednom mora doći kraj", izjavili su kada je izašlo u javnost da prodaju ostrvo.

"Pine Key jedno je od rijetkih ostrva u privatnom vlasništvu u zalivu Tampa, pa je ovo rijetka prilika za investiciju", rekao je Cole Weaver, većinski vlasnik ostrva.

Novi vlasnici osim ostrva dobijaju i plićak koji ga okružuje, odnosno potopljeno žalo koje izranja samo tokom osjeke, mogu na sebe prenijeti licence za hranu i piće, ali i – promijeniti ime otoka ako to žele.

Izgleda da će Pine Key novog vlasnika dobiti uskoro jer je na službenoj stranici ostrva objavljeno da traju dogovori s potencijalnim vlasnikom koji želi i da je zajednica uključena u Pine Key pa tako svako za 1.000 dolara može postati dioničar, posjedovati dio ostrva, ali imati i pravo glasa i odlučivati o njegovoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije