Tržište

Stažiranje i posao za 50 najboljih maturanata Medicinske škole

Stažiranje i posao za 50 najboljih maturanata Medicinske škole
Foto: ATV | Stažiranje i posao za 50 najboljih maturanata Medicinske škole

BANJALUKA - Jovan i Еmilija su dvoje od pedeset maturanata koji će odraditi stažiranje na UKC Republike Srpske. Ukoliko se pokažu i dokažu, čeka ih i zagarantovan posao.

"Svakako da nam ovo mnogo znači, zato što nakon završene četiri godine možemo odmah da postanemo dio tima na UKC-u. I to nam je mnogo značajno", rekao je Jovan Jovanović, maturant Medicinske škole Banjaluka.

"Znači mi ovo, ova ponuda za posao, da se nakon uloženog truda četiri godine školovanja mogu da zaposlim i usavršavam svoja znanja, sposobnosti i u jednoj takvoj ustanovi, kao što je naš Klinički centar“, navela je Еmilija Hajek, maturant Medicinske škole Banjaluka.

Treću godinu maturanti Medicinske škole imaju priliku da poslije diplome stažiraju i zaposle se na UKC. Od njih 264, najboljih pedeset će obući bijele mantile najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj.

"Naša želja je, kao i svake godine, da ove godine ponudimo posao za 50 najboljih sestara i tehničara i da ih zaposlimo u prestižnu zdravstvenu ustanovu UKC sa ciljem da se edukuju dobro, sa ciljem da ostanu da žive ovdje u Banjaluci, u Republici Srpskoj i da podignemo nivo zdravstvene zaštite u ravni evropskih i svjetskih centara“, izjavio je Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske.

"Četiri smjera opšteg, jedan smjer ginekološko-akušerskog, po jedno odjeljenje farmaceutskih tehničara laboranata, jedno odjeljenje fizioterapeutskih tehničara", pojasnio je Savo Preradović, direktor Medicinske škole Banjaluka.

Pripravnički staž na UKC je plaćen, a pripravnici primaju 80 odsto plate medicinskih tehničara. Poslije šest mjeseci kada polože stručni ispit imaju pravo na punu platu, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije